Mi a különbség a turbódízel és a szívódízel közt?
Figyelt kérdés
A turbódízelnél mikor kapcsol a turbó? igaz hogy meg kell várni hogy leálljon a turbó a motor leállítása előtt? te megvárod?2010. szept. 29. 15:20
1/8 anonim válasza:
A turbó elindul a motorral együtt és azzal együtt is áll csak le. Tehát ugyanúgy forog mint pl az ékszíj.
2/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy ameddig a turbó jár addig nem szabad a motort leállítani.
Ezt a start-stop rendszer kapcsán hallottam hogy TD-kbe szerelik ami hülyeség.
2010. szept. 29. 15:37
3/8 anonim válasza:
a turbó magától nem áll le ez hülyeség... Csak akkor ha a motor is leállt...
4/8 anonim válasza:
Mivel a turbót a kipufogógáz hajtja elég valószínűtlen, hogy a turbó a motor beindulása után ne járna.
5/8 anonim válasza:
A turbót a kiáramló kipufogógáz hajtja, tehát amíg jár a motor addig nem áll le, a lényege, hogy a növekvő fordulattal nő a kipufogó gáz nyomása és így a turbó jobban tölt az autó pedig gyorsul. Viszont ha egy turbós autót meghajtanak, huzamosabb ideig megy, akkor leállítás előtt érdemes egy pár percig alapjáraton járatni, hogy az olaj a turbóval együtt visszahűljön, ha ilyenkor egyből leállítják akkor a forró turbó megégetheti az olajat.
6/8 anonim válasza:
Ez gondolom változó, az én Vento-mnál 2200-as fordulattól kapcsol be. Igaz, főleg nagysebességű haladás után megállva nem szabad rögtön leállítani a motort, általában fél perc-egy perc alapjárat szükséges, hogy a turbó forgórésze visszahűlhessen, ellenkező esetben az élettartam megrövidül, sőt a turbó besülése vagy törése is előfordulhat. Ezért én megvárom.
7/8 anonim válasza:
a Ventónál sem 2200-nál kapcsol be a turbó,hanem a motor beindulásától kezdve egyfolytában pörög,
az más tészta,hogy 2200-as motorfordulatnál éri el a turbó a 80-100 ezres fordulatszámot,aminél már annyi plusz levegőt töm be a motorba,hogy az úgy meglódítja az autót,mintha hátbavágták volna,
8/8 anonim válasza:
Úgy gondoltam én is a "turbó bekacsolását"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!