Vennék egy Ladát első kocsinak, főleg azért, hogy
megtanuljak vezetni, aztán továbblépnék. De vannak
fenntartásaim. Tényleg jól gondolom?
Figyelt kérdés
1. Sokat eszik, ami a mai benzinárak mellett sok, . Tán ezzel sokan egyetértenek velem.
2. Ladát mostanában csak a nemzetiség használ (tisztelet a kivételnek) de ahányszor látok egyet mindig roma ül benne). Rossz előítélettel tekintenek majd ettől rám?
nekem volt szerencsém lada samarahoz, minden héten volt valami baja. nem megbízható, de orosz kocsitól ne is várd el. Fogyasztása is oroszos volt, elvégre ott olcsón tankolják, nem számít nekik a 10 liter körüli fogyasztás. Skodához is volt szerencsém, 12 liter körül alakult az étvágya.Kezdő kocsinak daewoo racert ajánlok 150e körül kapsz, 7,5 litert eszik, japán minőség,-20 fokban is pöccre indul, könnyű vezetni. Aztán majd megtetszik valami arra lecseréled....jó vezetgetést..
2011. márc. 6. 22:08
12/17 anonim válasza:
Azért ha valaki tényleg vezetni szeretne megtanulni, ahhoz ajánlatosabb a hátsókerékhajtás.
2011. márc. 6. 22:11
13/17 anonim válasza:
Hát az előző hozzászóló jól melléfogott a ladájával.
Nekem volt vagy 3. Szamarám sose volt de egy hátsó kerekes halálraítélt ladát sem tudtam kinyírni sose. pedig általában 120-al közlekedtem földúton meg gyilkoltam szöcske pályán de sose ment szét. ha köhögött is legtöbbször 0 ft ból meglehetett oldani a problémát. Az tény hogy a morék közkedvelt aútója lett. de pont ezért az elpusztíthatatlansága miatt. manapság fiatalok vagy öregek használják ,romák már nem nagyon. Ha kisfogyasztású aútót szeretnél akkor meg a fiat unot javaslom. az olyan 5-6 litert fogyasztanak. persze nem digit injektorosok mert az is ladásan fogyaszt. amúgy be lehet ladát állítani 5-6 literes fogyasztásra is csak akkor lomha lesz.
2011. márc. 6. 22:45
14/17 anonim válasza:
Van már jogsid? vagy csak a határba kéne a kocsi?
Ha van jogsid és közlekedni is akarsz akkor a 2103 vagy 2106 Ladát ajánlanám inkább ( 4 körlámpásak) mert jóval megbízhatóbbak és jobban össze is vannak rakva és az egy keleti "luxusautó", viszont az is sokat eszik mint a bajtársai de mennyivel jobban néz ki és olyanba még nem láttam cigányt.
Ha határba vezetni tanulni kéne akkor kispolszki (az is hátsó kerekes) vagy egyéb autó ami <60ezer
2011. márc. 7. 16:36
15/17 anonim válasza:
A 2107-es Lada szerintem tökéletes választás tanuló autónak. Kissé sokat fog enni, de ha jó állapotban van, akkor akár a világból is ki fog vinni. :) Én 2105-ön tanultam meg vezetni. Nem mondom, küzdeni kellett vele erősen, mert nehéz a kuplung, nincs szervó a kormányban, a hátramenetet pedig nehezen tudtam csak eleinte kapcsolni. Aztán belejöttem és élveztem a hátsókerék-meghajtást. :) Ami még fura volt, az a szivató használata, de azt is meg lehet szokni (nem tudom, hogy a 2107 automata szivatós-e, de nem hinném). Ha jól be van állítva, akkor nem fogyaszt túl sokat (persze a literes Suzuki biztos így is veri), sokan azt mondják, hogy 90 km/h felett fogyaszt inkább (illetve ha nyomod neki). Apa mindig azt mondta, hogy ha ezen megtanulok vezetni, utána bármit játszi könnyedtség lesz. Igaza lett. Utána F Astra lett véve és sokkal könnyebb valóban a Ladához képest. A Ladával küzdeni kellett, de megérte a tanulópénzt. :)
2011. márc. 8. 08:01
16/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek!:) azt én se tudom, hogy automata szívatós-e, de ha a kocsikban is ugyanazon az elven működik mint a motorokba akkor azzal nem lesz gondom, mert Simson által már megtapasztaltam a szívatószivatót:)
2011. márc. 8. 18:16
17/17 anonim válasza:
Dehogy autómata szivatós. Amúgy semmi ördöngősség nincs a szivató kezelésében. Ha hideg van akk kihúzod koppig indítasz, majd fülre beállítod, hogy jó legyen az alapjárat, de 07esben van fordszámmérő is szal nem is kell fülre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!