Egy hátsókerék meghajtású autó jobban csúszkál hóban, jeges úton, mint egy elsö kerekes?
Vezetési élményben jobb a hátsókerekes, hiszen gázzal is tudsz kormányozni.
Ha rutintalan vagy gyakorolj előtte.
kis kötekedés: hátsókerekes autónak lehet hátul a motorja és akkor már van súly a hajtott tengelyen is.
A lényeg pedig, hogy valóban kell hozzá érzék meg 1 kis rutin és szépen lehet vele menni "mindíííg minden körülmények között"
Csodálatos élmény egy hátsókerék meghajtású autóval hóban,jégen autózni. Aki ezen tanul, az később mindent elvezet.
LADA forever!
Menj el este egy elhagyatott parkolóba és ott gyakorolj.
Először kis tempóval kezd és szándékosan csúsztasd meg az autót (kormány elfordít és egy nagyobb gázfröccs) és rá fogsz érezni hogy hogy lehet visszahozni egy megcsúszott autót. Arra figyelj hogy nagyon sok helyed legyen mert az első pár alkalommal tuti hogy nem fogod tudni megfogni az autót és el fogsz sodródni, nehogy megfogj valamit (és a padkákra nagyon figyelj mert ilyenkor szépen meglapulnak a hó alatt)
Én úgy szoktam korrigálni az ilyet hogy adok neki egy nagy gázfröccsöt és viszonylag gyorsan de érzéssel elkezdek arra kormányozni amerre kicsúszott az autó hátulja, ha túlkormányzod akkor a másik irányba fogja kidobni a seggét de ezt meg fogod tapasztalni.
Ha már ráérzel akkor elvezni fogod és következő nap is ki akarsz menni csúszkálni :D:D
De amúgy elég sok régebbi BMW-be is van kipörgésgátló, (Mercibe nem tudom) és meglepően elég sokat tud fogni ha kanyarban esetleg kicsit több gázt adsz a kelleténél. (nem kell szándékosan heccelni, a véletleneket, kis megcsúszásokat megfogja, de a barmokat nem)
Amúgy hátsókerekesnél arra kell nagyon figyelni hogy kanyarba lassan menj be, és még véletlenül se nyomjál egy picivel se több gázt a kanyarba, mint amennyivel belementél mert akkor ki fogja vágni a seggét.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 04:41
tudsz esetleg Bp környékén ilyen parkolót?
Köszi
Köszönöm az idáig válaszolóknak, azért megtudtam pár dolgot, egyébként nem vagyok egy kezdö "besz...i" alak, :)
23 éve tapasztalt vezetö vagyok, csak egyszerüen a 23 év rutinom alatt talán egyszer ha volt egy rövid ideig hátsókerekesem, az is nyáron :), szóval az élet valahogy mindig úgy hozta, hogy csak elsö kerekes kocsiaim voltak.
Egyébként én is nagyon szeretek üres parkolókban csúszkálni, driftelni, de az való igaz, hogy elsö kerekessel ez nem akkora élmény, mint hátsóval.
Mégegyszer köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!