Hogy lehet valaki autós oktató? Mi kell hozzá?
A gépjárművezető szakoktatók képzése megfelelő oktatóintézményekben történik, az oktatás időtartama gépjárműkategóriánként különböző. A képzés során az oktatójelöltek az andragógia és a pedagógia mellett az elméleti és gyakorlati oktatás módszertanát is elsajátítják. A szakterületeket és az óraszámokat a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium kerettantervben rögzíti. A képzés gépjárművezető- oktatói vizsga letételével zárul.
Felvételi követelmények:
alsó korhatár 22 év,
középiskolai érettségi,
büntetlen előélet,
a kizárólag elméleti szakos szakoktatói tanfolyamhoz legalább „B” kategóriás vezetői engedély,
gyakorlati szakos oktatási tanfolyamhoz - az oktatni kívánt járműkategóriának megfelelő - érvényes vezetői engedély, valamint PÁV II. (pályaalkalmassági) minősítés.
Igen, én is kis p.cs voltam. De 3 éves gyakorlattal mentem az oktatásra, már nem tudtak újat mutatni. És főleg nem tettem kárt a kocsiban, annál többre tartom az autókat.
Amúgy 6 éve van jogsim és azóta már sofőrként is dolgoztam. Úgyhogy keress mást a játszótéren, mert én nem ott vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!