Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak az autómal?

Mit csináljak az autómal?

Figyelt kérdés

Első autóm már 6 éve egy daevo nexia 8v tudom már szinte saemmit nem ér ezért nem is lenne értelme eladni meg amennyit rá költöttem kompleten ki van lakatolva ujrafényezve motoron meg a vátón kívül nem sok eredeti alkatrész van már benne.

Problémám az hogy gyáron megyek ki nővéremék Amerikába nyelvet tanulni meg dolgozni most még 6 hónapra később talán végleg kint maradok.

Azt nem tudom mit kezdjek az autómal szeretem még ha nem is használom amenyit ráköltöttem azt már ugy sem kapom vissza mi lenne neki a legjobb a családba senkinek sem tudom odaadni bontóba sem adnám le ez évre ki van fizetve minden biztosítás egyébb rá.

Mit kezdjek vele hagyjam állni a garázsban évekig?

2011. febr. 27. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Kb 3-4 százezret ér a kocsid.

Ha nem adod el, később csak egyre lejjebb megy az ára, főként mert nem keresett autó.

A kérdés az hogy kell a pénz vagy sem.

Ha kell eladod, bármennyit is busksz rajta, ha nem megtartod, és lesz egy tartalék kocsid.

Az amcsiban letelepedéssel azért várjál még....

2011. febr. 27. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:

ha ki van lakatolva miért adnád le a bontóba,

ha nem ér semmit, miért adnád el.

Ha ennyire sajnálod, akkor fél évre mindig vonasd ki a forgalomból, amíg nem látod, hogy mi a helyzet az amerikai életeddel, utána meg a szélesebb rokonságban keresnék neki gazdát, esetleg barátoknál...

Ha végképp az a cél, hogy megszabadulj tőle, akkor add el, egy kereskedőnek, ő is látni fogja h milyen állapotú lehet még jó árat is ki fogsz alkudni érte.

Egyébként az autó ilyen, költesz rá, de vissza nem fogja hozni az árát, hacsak nem munkaeszközöd volt persze...

2011. febr. 27. 18:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem adnám el szivesen mert nem olyan lényeges az a 400e ft akkor talán álljon a garázsban. Én már azon is gondolkodtam majd ha jól megy talán ki vitetem Amerikába mint első autóm megőrzöm emléknek bár ez lehet hülyeség még nem tudom.

Ez a félévekénti forgalomból kivonatás hogy működik? akkárhányszor meglehet játszani?

Ha vissza akarom helyeztetni mindig kell ujj műszaki vizsga?

2011. febr. 27. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
A ideiglenes kivonást az okmányirodában kell intézni 1500Ft,elvileg csak 2X lehet megtenni,(aki ügyes az többször is,amikor én eladtam a kocsimat az új tulaj azonnal kivonatta(4 éve)és azóta mindig meghosszabitja,lassan betellik a forgalmi).A biztosítónal is be kell jelenteni és akkor arra az időre nem kell fizetni-visszajár a pénz.
2011. febr. 27. 20:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a kocsit ki akarod vitetni amerikába, akkor megkockáztatom mindennel együtt többe lenne, mint maga a kocsi :) ráadásul baromi sok macera, és mindezt egy daewoo-ért... ha még valami komolyabb kocsi lenne, csak csak, de egy ilyenért...

Ha most eladod (áron alul) és mikor visszajösz mégis kéne autó, akkor sok pénzbe fog kerülni megint megvenni egy autót (vételár + átírás). Szóval szerintem azt kellene eldöntened, hogy mennyi az esélye annak, hogy kint maradsz. Én a helyedben azt csinálnám, hogy amikor kimegyek vagy várnék 1-2 hónapot, és a kinti helyzet függvényében döntenék, vagy most rögtön kivonatnám a forgalomból.

Ha kint döntöd el, annak az a hátránya hogy itthon csak megbízott útján tudod intézni a dolgokat, illetve nem tudom megbízott pl. kivonathatja-e a forgalomból, vagy eladhatja-e. (gondolom igen, elvégre a kereskedő sem tulaj, csak meg van bízva). Szóval akkor írsz valakivel ilyen megbízási izét, és akkor kintről csak írsz egy mailt, hogy "adjátok el légyszi" vagy "vonassátok ki" vagy marad minden úgy ahgoy van.

2011. febr. 27. 22:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Add el minél hamarabb ,mert veszti az árát.
2011. márc. 17. 06:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!