Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajnyomás visszalző kérdés?

Olajnyomás visszalző kérdés?

Figyelt kérdés
1,1 L Olaj kell a motoromba. Szerviz megvolt! Én magam cseréltem ki az olajat. Fullszintetikus 10w40-es jóminőségű olajra. Mivel nívópálca NINCS hozzá egyéb okok miatt dugtam bele egy imbusz kulcsot és 2 cm volt olajos. Mentem vele 25 km-ert max kb. Ma is beledugtam az imbuszkulcsot,és azt tapasztaltam hogy alig 0,5 cm olajos. A többi olaj a rendszerben lehet? (hengerfej,vez.lánc.) Fekvő blokkos szóval nem biztos hogy visszafolyik a teknőbe! és ha mondjuk netán elfolyt volna , akkor az olajnyomás is csökkenne..nem igaz? Mert ha 2-3 dl van benne az nem tudja azt az olajnyomást biztosítani mint az 1,1 L. Szóval néha be kellene villannia..nem igaz?
2011. febr. 27. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Addig amíg az olajpumpa elég olajat talál, addig nem csökken a nyomás. Az nem létezik, hogy nincs valamilyen szintellenőrzési lehetőség!
2011. febr. 27. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
1,1L gondolom motorkerékpár.. Egy üveg kémlelőablakon tudod megnézni, hogy mennyi van benn.
2011. febr. 27. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:
2011. febr. 27. 15:03
 4/7 A kérdező kommentje:
A nívópálcánál az alumínium rész beletört az előző gazdájánál. Így van rajta egy "hosszabító" és ezen egy egyszerű műanyag kupak. Mivel hosszabb vagy 2cm-el így az eredeti pálcája le se menne. Az egész generátor fedelet cseréni kellene + 1 nívópálca. Ami nem egy olcsó mulatság..De ha az olajpumpa kapja az olajat akkor csak van benne elég...nem igaz?
2011. febr. 27. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

hat, a nivopalcat nem artana kicserelni.

Amugy meg arra is figyelj hogy vizszintben alljon az auto amikor ellenorzod, es hidegen, tehat ne kozvetlen azutan hogy futott! varj par orat amig kihul.

az a lampa tonkre is mehet (vagy a kontakt), es akkor a motorodnak annyi lesz. Biztos nem erne meg inkabb megcsinaltatni? egy uj motor meg "dragabb mulatsag" lenne, te dontsd el mennyit er meg neked az autod.

2011. márc. 1. 21:22
 6/7 k.krisz03 ***** válasza:
Ha elfolyt volna, akkor az látható nyomot hagy a blokkon. Ha meg "megette", akkor meg kéken füstöl a gép. Szóval ha ezek egyike sem észlelhető, akkor ne aggódj.
2011. márc. 2. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:
El nem veszett csak átalakult füstté.
2011. márc. 17. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!