Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » IndyCar vagy Forma 1?

IndyCar vagy Forma 1?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb, hol vannak jobb versenyek, jobb versenyzők stb :).
2011. febr. 25. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
Én speciel mindkettőre szarok nagy ívben.
2011. febr. 25. 22:42
 2/10 anonim ***** válasza:
inkább wtcc és btcc
2011. febr. 26. 00:09
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a legizgalmasabb autós verseny a dakar és a WRC rally. A sebesség abszolút értékben nem nagy, de 200al elszáguldozni egy szakadéktól 1 méterre, azért kemény. Ráadásul a WRC-ben a vezetési tudás is nagyon sokat számít nem csak a kocsi, illetve a WRC több ideig is tart. A WRC-ben vannak olyan kamera állások, trükkök, amik a forma 1-ben még talán csak évek múlva lesz (pl.: ugyanazon a pálya szakaszon hogy ment két autó, egymásra vetítve). Ráadásul a WRC-ben minden típusú pályán meg kell álnni a helyed (saras, havas, poros, köves, stb...)

De hogy a kérdésre is válaszoljak: egyértelműen forma 1. Sokkal változatosabb a pálya, és a "körbe körbe" körözés is izgalmasabb az F1-nél. A technikai verseny is szorosabb (szerintem).

2011. febr. 26. 05:01
 4/10 anonim ***** válasza:
A kettő közül az Indycar izgalmasabb és jóval gyorsabb, de a Forma-1 rangosabb. Hozzáteszem ha nem azt vetítenék minden vasárnap a tévében és az F1 mint név nem lenne a száguldó cirkusznak, akkor már sehol sem lenne az a sorozat, egy felfújt marketinglufi. Ha pályaversenyről van szó akkor izgalmas még a tengerentúli NASCAR, valamint a túraautó szériák és a GT versenyek. Ha nem csak az aszfaltos pályaverseny érdekel akkor hegyi felfutók, rally, rallycross, stb. izgalomban szerintem bármikor odaver egy Forma1-nek.
2011. febr. 26. 10:22
 5/10 anonim ***** válasza:

első hozzászólónak: akkor speciel nagyon fontos volt válaszolnod...

és szerintem a F1-ben nagyobb nevek játszanak nagyob pénzzel. aki ezt szereti annak inkább F1. igaz az utóbbi 10 évben hanyatlóban van. a régi idők F1e elképesztő volt :D

2011. febr. 26. 10:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja csak én nem arra gondoltam, hogy melyik milyen volt 10 meg 20 éve, hanem jelen pillanatban. Most nem fogok azért nézni valamit mert 30 éve jó volt. Amúgy letöltöttem néhány versenyt, eddig az IndyCar a bejövősebb. Az F1 többnyire unalmas, semmi nem történik, az autk is ocsmányak, de majd idén elkezdem mindkettőt nézni. F1-et régebben néztem akkoriban szerettem, aztán kimaradt egy 10-15 év, de ahogy elnézem elképesztő mélyre süllyedt. De talán majd idén jobb lesz :).
2011. márc. 1. 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:

az f1 meg az indy eleve kicsit más jellegű. Az indynél jó széles és ovális pálya van, ezzel szemben az F1-nél minden pálya teljesen más, és nem csak egy sima ovális alakban körőznek, hanem változatos pályákon. Olyan kanyarok vannak, amiket csak ügyes technikával tudsz gyorsan és úgy bevenni, hogy ne tudjanak megelőzni. Az is meleg pl. amikor alagútból kijőve a pilóták 1-2-3 sec.ig semmit sem látnak, totál vakságban vezetik a kocsit 200-300km/h-val.

A pálya az F1-ben sokkal keskenyebb, így aztán előzni is sokkal nehezebb. Az indynél pont a szélesebb pálya miatt talán több ilyen előzős akció van, viszont számomra egy kicsit kiábrándító, hogy mindig ugyanarra köröznek, semmi változatosság sincsen.

Mélyebben nem értek hozzá, de szerintem az F1-ben nagyon sokat számít maga a vezetéstechnika és a taktika, míg az indyben inkább csak a taktika számít jobban.

A versenysorozat egészét nézve az F1 azért mostanában eléggé kiegyensúlyozott, sok tehetséges és VB pilóta van. Ettől még sajnos tény, hogy az F1 elment kicsit a luxus irányába, aminek nem örülök, dehát ez van.

2011. márc. 1. 19:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Hé te eggyel feljebb :), már nem azért de az Indy sokkal változatosabb mint az F1. Ott a szűk utcai pályáktól kezdve az épített, reptéri pályákon át a mindenféle oválokig van mindenféle pálya. Szal amit írtál az nettó baromság. Most nem az volt a kérdésem lényege hogy magyarázd meg hogy mi az az IndyCar, mert utána néztem és veled ellentétben én tudom nagyjából mi az, csak még nem láttam egy szezont sem egészben, csak 2 indy500-at eddig. F1-et sem néztem már tizensok éve, és kíváncsi voltam hogy jelenleg melyik a jobb úgy általánosságban, azokat a szempontokat figyelembe véve amit a kérdésben leírtam. Értékelhető választ még nem nagyon kaptam, annyi biztos, ohgy az indy izgalmasabb, az F1-ben meg talán jobbak a versenyzők bár ezt nem merném így kimondani mert nem igazán lehet összehasonlítani, mivel nem sok olyan versenyző van aki megfordult mindkét szériában mostanában.
2011. márc. 2. 10:56
 9/10 Pityeeesz ***** válasza:
Én most ismerkedek az IndyCarral, és szerintem nagyon jó. A versenyek nagyon izgalmasak, a bajnokságok kiélezettek(nem ilyen fél szezon után bajnokot avatunk jellegűen kiélezett:D). A versenyzők is nagyon jók, az élmenők vannak olyan jók mint az F1-esek, a mezőny hátsó régiója már kevésbé jó, csakúgy mint az F1-ben. Úgy általánosságban jobb mint az F1 legalábbis nekem, persze ez szubjektív, de nekem jobban bejön az hogy a versenyzői képességek, döntenek, nem az hogy milyen autód van, hogy a csapat téged támogat-e, meg hogy a nézők kit akarnak győzni látni.
2011. márc. 5. 11:01
 10/10 anonim válasza:

Amiben sztem az f1 jobb:

- állórajt. Az sztem mindig izgalmasabb mint a repülőrajt.

- olyan klasszikus pályák vannak a versenynaptárban mint Monza, Spa, Monaco, Suzuka, Interlagos stb. (igaz, egyre több Tilke f.s mellett)

- pontszámítás. Az f1é jobban jutalmazza a győztest, meg különben is, nem ad boldog-boldogtalannak pontot, csak annak aki kiérdemli :) Az első tíznek ugyebár.

- mindig adja vmelyik földi csatorna is, tehát nem kell streamekkel bajlódni (tudom, erről nem az indy tehet, dehát akkor is szempont végülis ez is).

Amiben sztem az indy a jobb:

- többfajta pályatípus van. Értelemszerűen az oválokról van szó :)

- neki meg van egy Indy 500-a

- kiegyenlítettebbek az erőviszonyok mint az f1ben, így több a meglepetés eredmény is. Bár ez idén pont nem így van, hiszen az idei f1 teljesen kiszámíthatatlan lett a Pirelli miatt.

- viszont az egyenkasznik miatt itt akkor is több múlik a versenyzőn, több múlik a képességeiken. Az f1ben lényegében a technikán áll vagy bukik az egész, tul.képpen a kocsik döntik el a versenyt. Legalábbis régebben. Mert most meg a gumik.

Nagyjából. A többiben döntetlen, vagyis u.olyan jók :)

Hogy hol vannak jobb versenyek? Tavaly még egyértelműen azt mondtam volna hogy indy, de amilyen idén lett az f1 már ez sem egyértelmű...

Éshogy hol vannak a jobb versenyzők? Ez szintén egy olyan kérdés amellyel kapcs.ban túl kevés a hivatkozási lap ahhoz hogy egyértelműen el lehessen dönteni.

2012. máj. 15. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!