Most nyilatkozta Hamilton meg Alonso is hogy az F1 az utóbbi néhány évben sokat lassult. Alonso azt mondta hogy versenytempóban 5-6 mp-t lassultak az utóbb 6 évben az autók. Így is gyorsabbak mint az Indy?
Nem tudom naprakészen az adatokat, de pár éve az Indy (Cart) SOKKAL gyorsabb volt az F1-nél és ez szerintem azóta sem változott. Az Indyben, oválon a 400Km/h-t is simán elérik a kocsik, míg az F1-ben jó, ha 350-el mennek Monzában.
2011. márc. 9. 13:16
2/13 anonim válasza:
Laikusként válaszolok. Abból induljunk ki, hogy a F-1 a "király kategória". Nem tudom, hogy az Indy-sek mennyit mehetnek, mennyire nyírbálják teljesítményüket, megjelenésüket úgy, mint az F-1-ben az elmúlt időben. Szerintem azonban az F-1 gyorsabb. Lehet, hogy már nem annyira gyors, mint a V10-es korszakban, ahol közel 1000 lóerős is volt egy motor, de szerintem még mindig gyorsabb mint az Indy.
2011. márc. 9. 13:17
3/13 anonim válasza:
Azonos körülmények között, szinte biztos, hogy az F1-es kocsik lennének a gyorsabbak.
De a Forma 1-ben nagy hangsúly van a kanyarsebességen, ami komoly leszorítóerőt, követel meg, így pedig csökken a végsebesség.
De motor erőben, technikailag szerintem az F1 sokkal előrébb jár.
2011. márc. 9. 14:11
4/13 A kérdező kommentje:
A végsebességben gondoltam hogy jobbak az indycaro, én köridőkre gondoltam. Kayargós pályán az Indy gépek állítólag gyorsabbak mint a Gp2. Volt olyan verseny tavaly amikor a GP2-esek jobb időt mentek időmérőn mint néhány F1-es csapat. Idén a gumik miatt tovább lassul az F1. Szóval ezért vetődött ez fel bennem.
2011. márc. 9. 14:16
5/13 anonim válasza:
Második
Az f1 csak azért számít királykategóriának, mert ebben van a pénz.Nincs meg már az a varázsa, mint régebben, nemhiába fordultak el tőle sokan az utóbbi években. Túlbonyolított, túlságosan biztonságorientált, unalmas verseny most már csak sajnos. Sokkal érdekesebb autósportok vannak pl: rally, rallycross, hegyiversenyek, wtcc. Mellesleg szerintem ezekhez nagyobb vezetői rutin is kell, hiszen f1-ben többet számít az állóképesség és a nehézségi erők elviselése. Ezért van, hogy f1-ben a 20év körüli korosztály a legjobb.
2011. márc. 9. 14:30
6/13 anonim válasza:
Nem tudom, hogy az indycarban milyen motorokat használnak, de nem hiszem, hogy erősebbek lennének, mint az F1-esek. A mostani 2,4-es motorokat 7-800 lóerőre saccolták a szezon elején, és elég könnyűek a gépek, 620 kiló a minimum súlyhatár, tehát ekörül vannak.Ha nem kell az autókat kanyarokra hangolni, így mehetnek minimális leszorító erővel, hosszú váltó áttétellel, szerintem a 400km/h-át elérik.
2011. márc. 9. 15:58
7/13 anonim válasza:
Indycar nincs úgy megszabályozva mint a Formula-1, tágabb határokat feszegethetnek, bár olyan hogy autó fejlesztése idényközben nem igazán van, meg különben is sokkal többet számít a vezetői képesség mint hogy ki milyen színű autóban ül. Hogy melyik a gyorsabb? Szerintem lehetne olyan összehasonlító tesztet végezni amelyikben az F-1 jönne ki győztesnek, és olyat is amiben az Indy, tehát nem véletlen hogy nem csinálnak ilyesmit, szubjektív lenne. De az hogy vannak olyan pályák ahol Indyben a 230 mérföld/órás (380 km/h) átlagot (nem leggyorsabb sebesség, körátlag) súrollják a versenyzők szerintem enged következtetni valamire...az F-1 utóbbi években egy fejlesztési versennyé alakult, autóverseny nem igen van már, mindig azt kell lesni hogy 3 csapat közül kinek van a legtutibb mérnöki gárdája. És még év elején is csak max. 5 esélyes pilóta van.
2011. márc. 9. 16:29
8/13 Pityeeesz válasza:
"Ha nem kell az autókat kanyarokra hangolni, így mehetnek minimális leszorító erővel, hosszú váltó áttétellel, szerintem a 400km/h-át elérik."
Ez annak idején nem sikerült nekik a bonnevill-i tómederben, pedig ott V10 1000+ lóerős motorok voltak bennük, és egy teljesen átalakított autó volt pl nem volt hátsó szárnya meg hasonlók, szóval a hivatalos mérésen úgy is csak 390-et mentek. Az Indyben meg anno pályán mentek 411-es végsebességet. Persze azóta őket is belassították most olyan 390 körül van a végsebességük.
A kérdésre válaszolva, az F1 még mindig előttük lehet 2-3 mp-vel épített pályákon, persze egy gyors pályán valszeg kisebb különbség lenne, lassú pályákon meg nagyobb előnye lenne az F1-nek. Oválon meg egy F1-es csúnyán kikapna, meg szét is esne két kör után.
2011. márc. 9. 18:02
9/13 anonim válasza:
az elsőnek én nem hiszem hogy a kérdező úgy gondolta melyik tud többel menni hanem pl Canada(montrealban)melyik menne jobb köridőt,öm ez pedig f1!
2011. jún. 7. 20:16
10/13 Pityeeesz válasza:
@Atletico Madridű
10 éve lehet ma már koránt sem biztos. Legrosszabb esetben is 1-2 mp lehet az eltérés az f1 javára. 2002-ben volt itt mindkéát szériának versenye akkor az f1 6 mp-vel verte azóta az F1 csak lassult az Indy meg kb ugyanolyna gyors talán picit gyorsabb. Szal necces.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!