Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat tipo 1.4i. E S verzió...

Fiat tipo 1.4i. E S verzió (1995) 260ezer km de tényleg makulátlan állapotú mi a véleményetek jó autók, megbízhatók, biztonság téren milyen, tipikus tipo betegségek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Műszerfala működik? Elektronika működik? Ezen kívül max rozsdásodik. Meg zörög. Meg egy-két dolog magától leesik/szétesik.
2011. febr. 24. 19:14
 2/7 A kérdező kommentje:
műszerfala analóg (működik), rozsda sehol semmi még rügyözés sem. bár nyiszogni tényleg nyiszognak a műanyagok benne
2011. febr. 24. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is Tipom van. Haveromnak is.

2 féle ember vesz Tipot:

-a hülye gyerek aki nagyzol és rakja rá a gagyi tuningot.

-és az aki ért valamit az elektronikához és sok km-t szokott megtenni.

Hülyegyerek Tipot ne vegyél, nem szabad!

A fő gyenge pontja a beázás és az elektronika és a rozsda.

Szeret beázni a biztosíték tábla (kuplung felett vhol) és elég érzékeny a motorvezérlő is. Emellett előjöhet millió kis hiba, pl.: a műszerfal megszűnik működni, lámpák nem úgy kapcsolnak...stb. Aztán van még a rozsdásodás. Aki nem gondozza, az alól kirohad. Érdemes megnézni a csomagtartóban a hátsó kerékjáratokat. Az egy olyan hely ahol nem veszed észre és már lyukas. Az ajtók és a küszöbök is szeretik a rozsdát. Napfénytetőre kell figyelni még, hogy jól legyen lezárva.

Ha ápolod, és picit értesz az elektronikához akkor nagyon kellemes útitárs lehet. Nagyon kényelmes, nagy a belső tere (20 cm-vel szélesebb mint egy F Astra) ha sok cuccot kell vinni, akkor lazán befér:

20 db számítógép.

5 ember, 1 gép, 3 nagy bőrönd.

Fogyasztása nem sok, nekem 6 liter körül megáll városba. Pályán nyáron egyenletes tempóval 5 liter. (1.4IE-m van).

Alkatrészek mondhatni középáron vannak. Picit ritka kocsi ez, de van kompatibilitás. Az enyémbe most egy 125 lovas 1.8as Toledo motor vezérlő dolgozik. Ne tudd meg milyen komoly :)

Összességében ajánlom a kocsit, bár egy 1.7TD is nagyon jó választás belőle.

2011. febr. 24. 21:24
 4/7 A kérdező kommentje:
mit értesz azon hogy toledo elektronika dolgozik benne? melyik évjáratú toledo-é? jobban is megy tőle, fogyasztást mennyire befolyásolja illetve hogyan építetted be? vagy a csati ugyanaz?
2011. febr. 25. 12:10
 5/7 anonim válasza:
nekem 89es 1.4I.e tipom van. A rozsdásodásról annyit, hogy a ráncfelvarrás utáni (asszem '91-es) szériáktól kezdve az alváz galvanizálva van, tehát nem igazán rohad. Enyém ott lett elrontva, hogy előző tulaj lealvázvédőzte még az esővíz kifolyó nyílásokat is, így lazán megállt benne a víz és csak pislogtam, hogy gyorsításkor-lassításkor mintha a tenger hangját hallanám a küszöbből... Most lesz küszöbcserés, 11ezer Ft volt a küszöb, kb 5ezerből fel is lesz rakva. Elektronika tényleg nyűgös, és a tipok gyakori hibája az irreálisan magas fogyasztás. Én az elektronikát átnéztem, megtisztogattam, de a gyújtásvezérlésem meghibásodott, és így néha berángat az autó menet közben. Ez neten kb 5000Ft-os zsákbamacska. Én jelenleg a 13literes városi fogyasztással küzdök, ami nemrég jött elő, és a rángatással. Az ülések kényelmesek, az ajtó 90fokig nyílik, rengeteg hely van benne (89ben ezért lett év autója). Vezetni gyerekjáték, az 1.4es motorral is élmény előzni. Kapcsolók, műszerfal nem 20onéves autókhoz hasonlítható, hanem modernebbnek tűnik, minden egyben van még nyújtózkodni sem kell érte. Műanyagok tényleg zörögnek. A fogyasztástól és az új rángatási problémától eltekintve (ami bármi más autóban is előfordulhat) én nem bántanám a fiatot, hisz egy megbízható gép télen-nyáron.
2011. ápr. 21. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:

02-24 21:24-es vagyok.

A Toledo vezérlőtől jóval dinamikusabban megy; és a fogyasztása is csökkent. Nekem 5 liter alatt fogyaszt most egy picivel.

Előttem lévőnek 100%-osan igaza van.

Rángatás lehet sok mindentől, nekem is rángatott mert beköpte a gyertyát, nem kapott elég feszültséget a gyújtás vezérlő és a gyújtó trafó. Fogyasztás pedig az egyik jeladó miatt szökik az egekbe.

2011. ápr. 21. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekük 2.0 Granturismo volt és semmivel sem volt rosszabb, mint bármelyik másik autónk.

Megbízhatóságában nem egy 124-es merci, de ha köhögve is, de mindg hazavitt. Igényli a gondoskodást, kell neki a törödés. Az elektronika Nekem is beázott, de csak azért, mert figyelmetlen voltam és a tetöablak lefolyói eldugultak. Kipucoltam öket és megszünt a beázás is.

Az alkatrészek gyakorlatilag fillérekért kaphatóak hozzá, jó rá a zsiguli olajszüröje.... rossz autó csak nem lehet, ha lada alkatrésszel is megy!

Nagyobb mint az astra, kényelmesebb is.

Ami fix, hogy egy 15-20 éves autónál csak a gondos gazda számít, nem a márka.

2011. ápr. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!