Fiat tipo 1.4i. E S verzió (1995) 260ezer km de tényleg makulátlan állapotú mi a véleményetek jó autók, megbízhatók, biztonság téren milyen, tipikus tipo betegségek?
Nekem is Tipom van. Haveromnak is.
2 féle ember vesz Tipot:
-a hülye gyerek aki nagyzol és rakja rá a gagyi tuningot.
-és az aki ért valamit az elektronikához és sok km-t szokott megtenni.
Hülyegyerek Tipot ne vegyél, nem szabad!
A fő gyenge pontja a beázás és az elektronika és a rozsda.
Szeret beázni a biztosíték tábla (kuplung felett vhol) és elég érzékeny a motorvezérlő is. Emellett előjöhet millió kis hiba, pl.: a műszerfal megszűnik működni, lámpák nem úgy kapcsolnak...stb. Aztán van még a rozsdásodás. Aki nem gondozza, az alól kirohad. Érdemes megnézni a csomagtartóban a hátsó kerékjáratokat. Az egy olyan hely ahol nem veszed észre és már lyukas. Az ajtók és a küszöbök is szeretik a rozsdát. Napfénytetőre kell figyelni még, hogy jól legyen lezárva.
Ha ápolod, és picit értesz az elektronikához akkor nagyon kellemes útitárs lehet. Nagyon kényelmes, nagy a belső tere (20 cm-vel szélesebb mint egy F Astra) ha sok cuccot kell vinni, akkor lazán befér:
20 db számítógép.
5 ember, 1 gép, 3 nagy bőrönd.
Fogyasztása nem sok, nekem 6 liter körül megáll városba. Pályán nyáron egyenletes tempóval 5 liter. (1.4IE-m van).
Alkatrészek mondhatni középáron vannak. Picit ritka kocsi ez, de van kompatibilitás. Az enyémbe most egy 125 lovas 1.8as Toledo motor vezérlő dolgozik. Ne tudd meg milyen komoly :)
Összességében ajánlom a kocsit, bár egy 1.7TD is nagyon jó választás belőle.
02-24 21:24-es vagyok.
A Toledo vezérlőtől jóval dinamikusabban megy; és a fogyasztása is csökkent. Nekem 5 liter alatt fogyaszt most egy picivel.
Előttem lévőnek 100%-osan igaza van.
Rángatás lehet sok mindentől, nekem is rángatott mert beköpte a gyertyát, nem kapott elég feszültséget a gyújtás vezérlő és a gyújtó trafó. Fogyasztás pedig az egyik jeladó miatt szökik az egekbe.
Nekük 2.0 Granturismo volt és semmivel sem volt rosszabb, mint bármelyik másik autónk.
Megbízhatóságában nem egy 124-es merci, de ha köhögve is, de mindg hazavitt. Igényli a gondoskodást, kell neki a törödés. Az elektronika Nekem is beázott, de csak azért, mert figyelmetlen voltam és a tetöablak lefolyói eldugultak. Kipucoltam öket és megszünt a beázás is.
Az alkatrészek gyakorlatilag fillérekért kaphatóak hozzá, jó rá a zsiguli olajszüröje.... rossz autó csak nem lehet, ha lada alkatrésszel is megy!
Nagyobb mint az astra, kényelmesebb is.
Ami fix, hogy egy 15-20 éves autónál csak a gondos gazda számít, nem a márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!