Honnan tudom hogy a vezérlés cserére szorul? Vannak
tipikus tünetei?
Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 06:05
1/10 A kérdező kommentje:
Tavaly vettem az autót(Fiat palio)az előző tulaj szerint 10000 km-el elötte volt cserélve a vezérlés.Most ha elviszem szerelőhöz akkor Ő látni fogja hogy kb hány km van a mostani vezérműszíjban?Úgy értem a kopottságából ill. egyéb jelekből?Nem értek hozzá,légyszi segítsetek!
2011. jún. 17. 06:10
2/10 anonim válasza:
Ne foglalkozzál vele mit mondott a régi tulaj.Cseréltesd ki a komplett vezérlést,mert ha elszakad a vezérműszíj az sokba fog kerülni.A szerelő nem fogja tudni megmondani,hogy mennyi km van benne.Csak az állapotát fogja látni,de az nem garantál semmit.Ha most megcsináltatod,40-50000km-t bátran autózhatsz vele.
2011. jún. 17. 06:41
3/10 anonim válasza:
Az állapotát fel tudja mérni természetesen,de a korát azt nem.Mégvalami:Ha veszel egy autót használtan,érdekes módon pont előtted,nem rég lett olaj meg szíj cserélve.Ez,ha igaz is,mindenképp érdemes lecserélni,mert onnantól tudni fogod,mikor kell következőre cserélni.Hogy milyen időközönként kell,arról sokan sokfélét mondanak,én olyan 90-100 ezer km-ként cserélem.De van olyan is,aki inkább 50 000-ként cseréli.Azért érdemes belegondolni abba,hogy 10000 km-rel ezelőtt(ami nem nagy táv,tehát2-3 hónap alatt megvan átlagban),ha tudom,hogy eladó az autó,akkor cseréljen szíjat a f...m.Úgyis lecseréli a következő gazdája.Ez arra jó,hogy felverje az árat.
2011. jún. 17. 06:42
4/10 anonim válasza:
A vezérmű szíjat szokták cserélni,nem a komplett szelep vezérlést. Ezen látni lehet hogy mennyire kopott,illetve kitöredezett a bordás szíj,viszont kívülről simán nem látható,mert burkolattal védett. A szíj kopottságának nincs a volánnál "érezve" jele,az vagy ...elszakad/átugrik vagy ..semmi,...nincsen köztes állapot.
A Bordás szíj esetleges elszakadáskor viszont a motor gyakorlatilag szétreccsen,..szelepek,dugattyúk
szanaszét-törnek,iszonyat pusztítás történik ilyenkor a motor térben.
Autó típusonként : 60-120ezer km-enként mindig cserélni kell.
2011. jún. 17. 06:48
5/10 anonim válasza:
Ti most hány éves autókról beszéltek és milyen vezérműszíjról?
Nekem kb:50.000km után ugrott le pár fog és összeb@szott mindent.Vw polo 1.4 16v
Most ami benne van az Continental és azt mondta a szerelő 70ezret mehetek vele (persze nem fogom megvárni hamarabb lecseréltetem)
Akkor mi az igazság?
Mikor kell cserélni?
2011. jún. 17. 07:46
6/10 anonim válasza:
xkm vagy 4 évente. Pl a Gates vállal garanciát a fenti módon.
2011. jún. 17. 11:03
7/10 anonim válasza:
Én csak GATES szíjakat használtam eddig.Először 6OOOO km-nél cseréltem,de még nagyon jó állapotban volt.Másodszor 9OOOO km megtétele után cseréltem,de az írás még látszott a szíjon ekkor is.Most egy láncos autónk van,de ha lesz még vezérműszíjas a jövőben,akkor csak Gates vagy Contitech márkájú szíjat fogok venni.
2011. jún. 17. 15:48
8/10 anonim válasza:
Nekem gépészmérnök mondta,hogy egy százast elmehetek vele,utána már illik lecserélni.Ő cserélte le,miután megvettem az autót.147000km-rel vettem,szerinte őcserélt rajta szíjat először.Egyébkéntez egy f astra.
2011. jún. 17. 18:12
9/10 anonim válasza:
Mi szalonban vettük az f astrát, még soha nem cseréltük benne, mostmár nem is fogunk, bírja amíg bírja :) 280.000km nél tartunk :)
2015. szept. 17. 12:13
10/10 grafno válasza:
2004es F astra szalonbol 1.4i, 2016.11*ig és 310000km-ig nem volt cserelve semmi sem. szerelő szerint láncos es kimegy a világból
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!