Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cserére szorult a suzuki...

Cserére szorult a suzuki autóm motorja. Milyen engedélyeket kell beszereznem (már átszereltek bele egy másik használtat)?

Figyelt kérdés

tönkrement a motor. kaptunk egy használtat, a párom beszerelte. banki autó!4 hónap múlva kell átírattatni a nevemre. a motorcsere miatt milyen iratokat kell beszereznem? (munka elvégzéséért kapta cserébe a párom a kompatibilis motort)

igazolnom kell-e, hogy tényleg tönkrement a motor, és szükséges volt a csere?

2011. febr. 23. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha "banki autó" akkor gondok lesznek! A csere előtt a banktól kellett volna engedélyt kérni rá! A kocsi törzskönyve a banknál van, és abban is át kellene vezetni az adatokat. A motorcsere a közlekedési felügyeletre tartozik, nem tudom most mi a neve. Ott is engedélyeztetni kellett régebben. Nem akarlak elkeseríteni, de sok lesz a gond!
2011. febr. 23. 21:40
 2/6 A kérdező kommentje:
banki autó. Sárbogárdi suzuki (Barta). Kellett volna valamilyen papírt kérnem az ajándékozótól, hogy nekem(ünk) adta a motort?
2011. febr. 24. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem csak! Először a hitelező banknál kellett volna bejelenteni, hogy motort kell cserélni! A hitel tartama alatt mindent ami a kocsival történik/baleset,rongálási kár, stb./ jelenteni kell a banknak,-értékcsökkenés miatt- mert a kocsi a hitel fedezete, és a kocsi törzskönyve is náluk van, ahova be kell jegyeztetni a motorcsere miatti motorszám változást.

A közlekedésfelügyeleten engedélyeztetni kell a motorcserét, sok-sok papírmunkával, a forgalmit is vszínű cserélni kell. Ha ez nincs meg, egy komoly ellenőrzés folyamán ha megállapítják, hogy a motorszám nem egyezik a forgalmiban levővel,-kivonják a forgalomból-, és egyéb büntetéseket osztanak. A következő műszaki vizsgán -ahol ellenőrzik a motor és alvázszámot- ugyanez fog megtörténni.

Javaslom, hogy kérdezz ezen az oldalon:

[link]

2011. febr. 24. 10:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, kell róla papír, ami igazolja, hogy kitől vetted / kaptad. Ill. eredetiségvizsgát is kell rá csináltatni. Legalábbis én 5 évvel ezelőtt voltam hasonló helyzetben. Amikor felmerült a motorcsere gondolata a javíttatás mellett, ezeket mondták. Az, hogy a Tiéd ráadásul még a banké, plusz gáz :-(
2011. febr. 24. 11:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek szerint semmilyen papírt nem kaptatok az ajándék motorról? Nem ajándékozási szerződésre gondolok hanem okmányra ami az eredetét bizonyítja pl. amit a bontók adnak ilyen esetben.
2011. febr. 25. 15:26
 6/6 A kérdező kommentje:
így igaz, semmilyen papírt nem adott a "ajándékozó". az a baj, hogy azzal, hogy elhoztuk, és a párom beszerelte, a fószer többé hallani sem akart róla, hogy az Ő udvarán állt hosszú ideig a motor. sajnos kezdek kétségbe esni, sem a büntetésre nincs pénzem, sem egy másik (használt) motort beszerezni. munkahelye függ a páromnak ettől, hogy használni tudja az autót.
2011. febr. 26. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!