Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Svájcban leszek Aupair....

Svájcban leszek Aupair. Milyen engedélyeket kel beszereznem a kiutazáshoz?

Figyelt kérdés

Felvettem egy svájci családdal a kapcsolatot és a hetekben fogok kiutazni hozzájuk, de mivel Svájc nem EU tagállam így csak 3 hónapig lehetek ott nyaralóként, ha jól tudom. Ha kötünk Aupair szerződést, akkor mennyi ideig tartózkodhatok kint?

Köszi előre is a válaszokat!

2010. okt. 27. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Hát nem tudom, de az a gyanúm, hogy ha kötsz szerződést, akkor is 3 hónapot. Meg ha egyszer a tudomásukra jut, akkor majd meg is büntetnek érte :P

A legtöbb országban ugyanis nem lehet idegeneknek csak úgy munkát vállalni, kell hozzá munkavállalói engedély is. Az EU-ban nem kell ilyesmi, ha uniós országból jössz, miért nem inkább valahol az unión belül kerestél?

De amúgy valószínűtlennek tartom, hogy majd 3 hónap után megkeresnek és kitoloncolnak. Csak ne flangálj a rendőrség előtt "lejárt a tartózkodási engedélyem!" felíratú táblákkal...

2010. okt. 27. 23:46
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Ennek inkább nézz utána alaposabban. Az au pair státusz nem azonos a munkavállalói státusszal. Az más. Anno, amikor még nem voltunk EU tagok, akkor nekem is az volt, bár én Angliában éltem.

Kérdezd meg ennek a website-nak a svájci fórumán, hátha tudnak segítni: [link]

Szerintem nem kell egyből a kitoloncolásra gondolni... tipikus magyar szokás. Legyünk pesszimisták. :S Könnyebb, mint gondolkozni. :S

Na mindegy! Sok sikert!

2010. okt. 28. 00:53
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Ugyan már...

Gondolom, hivatalosan mész ki, akkor meg semmi gond, addig maradsz, amíg a szerződésed le nem jár. Egyébként az EU-n belül is csak 3 hónapig maradhatsz bárhol, ha nincs bejelentett lakcímed, lehet, hogy Svájcban is így működik.

2010. okt. 28. 08:57
 4/7 anonim válasza:
78%

Svájcban nagyon szigorúak az előírások, mi 18 hónapot tudtunk kint dolgozni,7 évvel ezelőtt, sajna akkoriban még nem volt lehetőségünk meghosszabbítani az engedélyt, én nem mertem volna megkockáztatni, hogy feketén maradjunk.

Konkrétan segíteni sajnos nem tudok,mert nem ismerem a jelenlegi szabályokat, munkajogot, csak annyit tanácsolnék,alaposan nézz utána,mert illegális munkáért borsosan megbüntetnek, és nem biztos, hogy a család kifizetné helyetted..

Ninamina

2010. okt. 28. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Mivel Magyarország úniós ország ezért valószínűleg azonos szabályokkal vállalhatsz munkát, mint egy német vagy angol.
2010. okt. 28. 22:04
 6/7 anonim válasza:
86%

Utolsónak: nem.

Más státuszúként kezelik a később csatlakozott országokat.

Ninamina

2010. okt. 29. 08:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Igazából én is szívesebben mentem volna uniós országba (pl.: Németország), csak ez a család számomra a legszimpatikusabb, s szerintem náluk jól érezném magam.

Még tovább keresgélek a neten és megpróbálok hivatalokban is utánajárni...

2010. okt. 29. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!