125/50 mi az igaz a büntetéssel kapcsolatban?
Mindenki mástmond gyerekek
Valaki aztmondja á semmit nem kaphatsz minden rendben megy mások meghogy akár 200 ezret is fizethetsz 1 év eltiltással
Most akkor hogy van ez, mert mindenki mástmond.
Én személy szerint egy aprilia rs 125/50 re gondoltam, mert abban gyártanak 50 et 125 öt szinte teljesen ugyanabban a kaszniban
Nekem is sajnos trükközgetnem kell.Otthon van egy 125-ös yamaha DT-m (ebböl is van 50-es),es egy 100as aerox (szinten van belöle 50es).Viszont ha nem alakitod at öket 50-esre akkor eleg komoly baj lehet belöle.
Sorolom.:
-Jogsi nelküli vezetes - min 100k
-Okirathamisitas- amiert adasvetelin 50 van _ezert az elözö tulaj is kaphat a fejere_
-Biztositasi csalas mivel 50eskent van rajta bizti
-Eltiltas mas kategorikatol x honapra vagy evre
Na az atalakitast pedig ugy ertem hogy .:
+hengerböl nyilvan le kell vakarni valahogy a 125-ös feliratot -habar ez SR-en nem lathato helyen van.
+50-es mociknak max 70-80ig van skalazva a muszerfal,125-ösöknek mar 120+
+labtartot valahogy le kell szedni,mondjuk ez nem feltetlen szükseges,mert robogon is van csak MO-n alapbol nem szallithatsz szemelyt
+rendszamtabla tarto leszerelese_ez viszont fontos_
Na igy mar több mint valoszinü hogy el fognak engedni.VISZONT balesetnel ki fog derülni hogy nem 50-es es akkor a fentieket fogod kapni,raadasul a biztosito se fizet,igy meg a kart es neked kell allnod...
Ne hasonlitsuk össze azert az 70/50-t a 125/50-el..mivel a 70-es hengert utolag rakod bele,az a robogo attol meg papiron/alvazszamon is 50-es..es azert a 20cm3-ert senki se fog szolni mert leszarjak./En igy hasznaltam egy jog-ot 4 evig/
Viszont a 125/50-re ra vannak szallva nehany helyen.
Na most az megint mas...utolso.:)
En is igy tervezem az Ak jogsival.
Vagyis ugye maximum 25kw-os motort vezethetnek,viszont 600cm-s KTM kb a duplaja,VISZONT le lehet folytani 25kw ala is akar egyetlen egy kapcsoloval...es mivel ennel a kategorianal nincs meghatarozva a köbcenti,ezert ez teljesen legalis.
A 3-asnak igaza van. Ha félsz ne tedd. Ha viszont teszed akkor onnantól szerencsejáték. Ha lebuksz (egyszerű közúti ellenőrzésnél kicsi az esélye, pláne robogóknál. Ritkán nézegetik a számokat, hacsak nem keresnek egyet épp.) akkor fizetsz de nagyon. Inkább a baleset vagy a túlzott önbizalom ami lebuktat. Mert ugye a 125-150 stb köbcenti az nagyobb teljesítmény azaz nagyobb sebesség. Az már azért feltűnik ha "segédmotorral" előzgeted a városban a kocsikat. És nem a lámpánál hanem 80-90es tempóval. Vagy épp a trafi szúr ki 100-as tempóval valahol. Na ez a túlzott önbizalom :)
A baleset pedig kiszámíthatatlan.Még ha te vigyázol is más nem biztos, hogy figyel rád.inkább nem figyel...
Tehát ha 50-ként akarsz használni egy nagyobb motort akkor tartalékolj egy nagyobb motor árát a büntetésre. Vagy kell, vagy nem.
Sok szerencsét....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!