Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 125/50 mi az igaz a büntetésse...

125/50 mi az igaz a büntetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindenki mástmond gyerekek

Valaki aztmondja á semmit nem kaphatsz minden rendben megy mások meghogy akár 200 ezret is fizethetsz 1 év eltiltással

Most akkor hogy van ez, mert mindenki mástmond.

Én személy szerint egy aprilia rs 125/50 re gondoltam, mert abban gyártanak 50 et 125 öt szinte teljesen ugyanabban a kaszniban

2011. febr. 20. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
a rendor nem tudja hogy az mennyi ccm nem fogja szétszedni a motort nem kaphac buntetest
2011. febr. 20. 13:06
 2/9 A kérdező kommentje:
de mivan az alvázszámmal azis ottvan.meghogy beküld kpm-re
2011. febr. 20. 13:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Meglehet hogy megnézi az alvázszámot de az nagyon ritka eset...:) én 6 évig motoroztam 70ccm-es hengerrel pedig papíron csak 50 volt...csak 1x állítottak meg és akkor is csak papírok ellenőrzése miatt..:) itt az a kérdés hogy mersz-e kockáztatni..ha félsz akkor hagyjad ha nem félsz akkor pedig hajrá:)
2011. febr. 20. 13:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem is sajnos trükközgetnem kell.Otthon van egy 125-ös yamaha DT-m (ebböl is van 50-es),es egy 100as aerox (szinten van belöle 50es).Viszont ha nem alakitod at öket 50-esre akkor eleg komoly baj lehet belöle.

Sorolom.:

-Jogsi nelküli vezetes - min 100k

-Okirathamisitas- amiert adasvetelin 50 van _ezert az elözö tulaj is kaphat a fejere_

-Biztositasi csalas mivel 50eskent van rajta bizti

-Eltiltas mas kategorikatol x honapra vagy evre

Na az atalakitast pedig ugy ertem hogy .:

+hengerböl nyilvan le kell vakarni valahogy a 125-ös feliratot -habar ez SR-en nem lathato helyen van.

+50-es mociknak max 70-80ig van skalazva a muszerfal,125-ösöknek mar 120+

+labtartot valahogy le kell szedni,mondjuk ez nem feltetlen szükseges,mert robogon is van csak MO-n alapbol nem szallithatsz szemelyt

+rendszamtabla tarto leszerelese_ez viszont fontos_

Na igy mar több mint valoszinü hogy el fognak engedni.VISZONT balesetnel ki fog derülni hogy nem 50-es es akkor a fentieket fogod kapni,raadasul a biztosito se fizet,igy meg a kart es neked kell allnod...

2011. febr. 20. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne hasonlitsuk össze azert az 70/50-t a 125/50-el..mivel a 70-es hengert utolag rakod bele,az a robogo attol meg papiron/alvazszamon is 50-es..es azert a 20cm3-ert senki se fog szolni mert leszarjak./En igy hasznaltam egy jog-ot 4 evig/

Viszont a 125/50-re ra vannak szallva nehany helyen.

2011. febr. 20. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha elkapnak akkor 300k+ és 2-5 év eltiltás MINDEN kategóriától!
2011. febr. 20. 13:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat is hogy 250 es enduroról elhitette a rendőrökkel hogy 50es, egy 125-öst 50nek nézetni meg mindennapos dolog, sőt egyik ismerősöm 650es enduroja forgalmijába 5 kW van beleírva teljesítménynek, ez kész.
2011. febr. 20. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Na most az megint mas...utolso.:)

En is igy tervezem az Ak jogsival.

Vagyis ugye maximum 25kw-os motort vezethetnek,viszont 600cm-s KTM kb a duplaja,VISZONT le lehet folytani 25kw ala is akar egyetlen egy kapcsoloval...es mivel ennel a kategorianal nincs meghatarozva a köbcenti,ezert ez teljesen legalis.

2011. febr. 20. 16:35
 9/9 wapo ***** válasza:

A 3-asnak igaza van. Ha félsz ne tedd. Ha viszont teszed akkor onnantól szerencsejáték. Ha lebuksz (egyszerű közúti ellenőrzésnél kicsi az esélye, pláne robogóknál. Ritkán nézegetik a számokat, hacsak nem keresnek egyet épp.) akkor fizetsz de nagyon. Inkább a baleset vagy a túlzott önbizalom ami lebuktat. Mert ugye a 125-150 stb köbcenti az nagyobb teljesítmény azaz nagyobb sebesség. Az már azért feltűnik ha "segédmotorral" előzgeted a városban a kocsikat. És nem a lámpánál hanem 80-90es tempóval. Vagy épp a trafi szúr ki 100-as tempóval valahol. Na ez a túlzott önbizalom :)

A baleset pedig kiszámíthatatlan.Még ha te vigyázol is más nem biztos, hogy figyel rád.inkább nem figyel...

Tehát ha 50-ként akarsz használni egy nagyobb motort akkor tartalékolj egy nagyobb motor árát a büntetésre. Vagy kell, vagy nem.

Sok szerencsét....

2014. okt. 27. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!