Hogyan tudnám expressz-gyorsan eladni az autómat? Egy el nem ismert tartozásból fakadóan (nem az autó miatt lett) kiszemelte magának a végrehajtó. Van pár napunk. Ötlet?
? Ajjajj.
Amire készülsz, azt úgy hívják, hogy fedezetelvonás, és bűncselekmény.
Amennyiben a végrehajtó már kiszemelte (igaz ez alatt nem tudom, hogy konkrétan mit értesz, de én azt, hogy a végrehajtó értesített a zár alá vonásról), akkor bizony amit tenni szándékozol, az fedezetelvonás, melyet a Btk. büntetni rendel, amellett, hogy a vevőd igen kellemetlen helyzetbe hozod, hamis nyilatkozatot teszel (a gépjármű értékesítésekor nyilatkozol, hogy az autó per-, teher- és igénymentes, amely nem igaz, ha a végrehajtó már terhelte), és a végrehajtó a fedezetelvonást kiderítve az adásvételi szerződést semmissé nyilváníttathatja bíróságon, ezzel a vevő a se pénz se posztó helyzetbe kerül. Még ha jóhiszemű volt, akkor is.
Ne tedd. Ha a követelés EL NEM ISMERT, akkor a végrehajtási cselekmények felfüggeszthetőek. Akkor nem kell a végrehajtótól félni, egyszerűen a végrehajtás megszüntetése iránt pert kell indítani. Így a végrehajtó a per megindításakor AZONNAL leáll a foganatosításról, így az autóra nem veti "szemét".
Fura lesz a válaszom, de egy próbát megér.
A lovebox nevű társtaláló szájton megtalálod a felhasználók között dönci1974-et.
Keresd, érdemes! Korrektül válaszol és kereskedik is autókkal.
ja, hogy ezt a kérdést én írtam! Nagyon röhög:DDD
Azt hittem, sorstárs... Kész..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!