Lenne eggy lényeges kérdésem simson s51es motorom van és átszeretném épiteni 60 asra ha megveszem rá a hengert dugót és hengerfejet kell állitani a gyujtáson avagy a karbin?
Természetesen kell. A lökettérfogat 20%-kal megnő, ezt a karburátor már nem tudja az eredeti beállításokkal "megtölteni". Célszerűbb lenne egy nagyobb, 17-es, 18-as torkú karbi, de ha csak gyári van, azt is át lehet hangolni. Nagyobb főfúvóka, feljebb emelt súbertű és egyéb, keveréket dúsító trükkök segítségével be lehet lőni. Hogy a gyújtáson merre kell állítani, nem tudom. Lehet, hogy nem is kell, amennyiben a sűrítés ugyanakkora marad. De azért legyenek kéznél az állításhoz szükséges szerszámok, hátha kellenek. Ja, és a felsorolásból kimaradtak a gyűrűk. Abból sem árt új készletet venni.
(meg helyesírási kéziszótárból sem)
Ha komplett hengerszettet veszel,akkor a csomag tartalmazza a dugattyúgyűrűket is.Így készletben talán drágább valamivel,mint ha külön veszed meg,de jobban megéri.
Amikor én cseréltem le az 50-es hengert,akkor csak a karburátort kellett átfúvókázni és belőni.Ugyan lett állítva a gyújtásom is,mert az alaplap teljesen fel lett újítva,de azt mondta a szaki,hogy ha jó a gyújtás,akkor nem kell állítani rajta.Gondolom ez nagyban függ a gyújtás fajtájától is.
A lényeg az,hogy a gyújtást mindenképpen bízd egy hozzáértő emberre.A hengerszettet önmagában nem nehéz lecserélni,azt (szinte) bárki meg tudja oldani.Ha viszont a gyújtás egy kicsit is el van állítva,akkor komoly bajokat tud csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!