Milyen olajat kell önteni a Simson sebességváltójába?
Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 18:31
11/15 k.krisz03 

válasza:

Ugyan mondjátok már meg, hogy milyen igénybevétel van egy Simson váltójában? Ott mindösszesen csak annyi a feladata az olajnak, hogy ne fém a fémmel érintkezzen. De hát miért is hallgatna bárki egy motorszerelőre (én az volnék)...
12/15 anonim 

válasza:

Ne vedd tolakodásnak, de ha simsonom lenne nemvinném olyan szerelőhöz, vagy nem is hallgatnék rá aki így áll hozzá, hogy ugyan az csak 1 somson milyen igénybevétel lenne már a váltójában. Kicsit lenézőnek éreztem hozzászólásodat. Attól, mert nem 100+ lóerőkről van szó, még fogakerék a fogaskeréken halad, és szerintem neked nemkell magyaráznom, hogy miért fontos a kenés. És a tervező mérnökök, akiknél azért csaknem vágod jobban a témát, valamiért hajtóműolajat találták ki erre a feladatra.
13/15 k.krisz03 

válasza:

Simsonon kezdtem a szakmát, tehát nem nézem le. Tudom mi hogyan működik benne, és tapasztalatból mondtam mindent. Ugyancsak tapasztalatból tudom, hogy miként néznek az emberek a szerelőre, de hát valamiből a szerelőnek is meg kell élnie (itt nem arra gondolok, hogy lehúzni a kuncsaftot, de munkát nem végzek).
14/15 k.krisz03 

válasza:

Továbbá: Az olajtéma bármilyen motoros fórumon nagy vitákat tud kiváltani, éppen az eddig elhangzottak miatt, szóval én inkább nem veszek részt ebben. Annyit azért még hozzátennék, hogy kenésből adódó gondom nem volt a kb 5 éves Simsonozásom alatt, mert sosem használtam "gagyi" olajat.
15/15 anonim 

válasza:

Rendben, énsem szeretnék tovább vitatkozni, csupán elmondtam a véleményem. Amúgy nagy általánosságban: attól mert valami működik valamilyen körülmények között, attól még nembiztos, hogy az a tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!