Simson gyújtás? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Figyelt kérdés
Vettem egy Simson S51B típ. smkp.-t. 1984-es kiadás. Úgy tudom ennek még 6V-os a gyújtása, a trafón mégis az áll: "12V" Hogy van ez pontosan? Miből tudom eldönteni, hogy 12V vagy 6V-os a rendszer? Eltérő a lendkerék, az alaplap? Elsősorban nem linket szeretnék kapni, már minden szocimotoros oldalon kerestem, de erre konkrét választ még nem kaptam. Előre is köszönöm!2011. febr. 13. 13:54
1/3 k.krisz03 válasza:
A Simsonon három különálló rendszer van, melyek teljesen FÜGGETLENEK egymástól:
1) Gyújtás (feszültsége tág határok között mozog, nem határozható meg egyértelműen). A trafóra írt adatot figyelmen kívül kell hagyni, az az akkumulátoros gyújtású motoroknál lényeges (MZ).
2) Világítás (váltóáramú rendszer), ez már vagy 6V-os vagy 12V-os.
3) Töltés (egyenáramú rendszer), szintén 6 vagy 12V-os.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm a választ. Egyébként a töltést és a világítást hogyan tudom megállapítani? Az összes izzóm 12V-os egyébként... Az alaplap vagy a lendkerék nem lehet segítség? Rossz helyen keresgélek? :) Elnézést a sok buta kérdésért...nagyon nem vagyok otthon ilyen téren.
2011. febr. 13. 21:35
3/3 k.krisz03 válasza:
A lendkerékben nincs különbség. A töltőtekercset könnyű kideríteni, hogy milyen feszültségű, ugyanis a 6V-os testelt, a 12V-os testfüggetlen. Ez annyit jelent, hogy egy multiméter ellenállásmérő (200 Ohm) állásában a testeltnél tudsz mérni a tekercs kivezetése és a vasmag között, testfüggetlennél viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!