Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent egy autónál hogy "...

Mit jelent egy autónál hogy " DOHC Turbo VR-4"?

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:

DOHC: hengersoroként két, felülfekvő vezérműtengely, ami hengerfejben csücsül és felülről lökdösi a szelepeket.

Turbo: turbófeltöltő. Van róla millió meg egy leírás, nem húzom az időt.

VR-4: VR4 elrendezésű motor, vagyis nagyon szűk hengerszögű V4-es. A hengerszög annyira kicsi, hogy egyetlen tömbbe van öntve a két hengersor és egy hengerfeje van. A hengerek viszont el vannak tolva egymáshoz képest, így rövidebb, mint egy soros négyhengeres motor.

(egyébként a Google is megmondta volna)

2011. febr. 1. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:

A VR-4 jelen esetben kétlem, hogy a szűk V4-est jelentené, a Galant összkerekes változatát hívták így. Régen soros 4-es volt (ugyanaz a blokk, mint ami a Starionban vagy az Eclipse-ben volt), később 2, majd 2.5 literes V6-ossal árulták.

Wikipedia a barátod :)

2011. febr. 1. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem azt jelenti, nekem az ugrott be elsőre. Hiába, a Mitsubishikben nem vagyok otthon...
2011. febr. 1. 14:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Eltaláltad!!! XD Mert pont a Gran Turismo 4 be láttam a kocsit :D:D:D és azért kérdeztem rá.. Pont a Galant volt :D
2011. febr. 1. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!