Az automata váltóról mik a tapasztalatok, vélemények?
Hátrány: Ha elromlik, iszonyatos összegekbe kerül a javíttatása. Nagyon érzékeny a megfelelő időszakos olajcserékre, és valamivel többet fogyaszt vele az autó, mint a manuálissal.
Előnye: Kényelmes, nem kell kapcsolgatni, nem fullad le az autó.
Nekem nincs bajom a manuálissal, sosem fulladok le, szerintem megszokás kérdése.
Az automatát is szeretem, van egy allroad quattrom és eddig jó volt.
Most tervezek venni valami szüz 124-es mercit és csakis automatát keresek, bar azokban az idökben még tudtak váltót és autót is gyártani, nem úgy mint most.
Ha ésszel vezetsz, kézi váltóval jóval alacsonyabb a fogyasztás.
Én sofőrként dolgoztam, megfordult a kezem alatt pár automata, de egyiket sem szerettem különösebben. A legnagyobb csalódást a Merci 7 sebességese okozta, az újságírók dícsérik, közben meg pocsék. Legalábbis szerintem.
Éjszaka, ismeretlen helyen, mikor álmos vagy, igenis jó az automata, hogy csak a gázt kell nyomni és bambulni. De magamnak soha nem vennék automatát.
Ha saját kocsid van, a lefulladás azért nem túl jó érv a manuális ellen. Meg kell tanulni vezetni, legalább a sajátod.
Én eddig 63 autót vezettem, ebből 55 manuális volt. Maximum 6-tal fulladtam le közülük.
nem rendes hanem manuális :S
amugy a németeké nagyon szar, viszont a japánoké szépen megy
nincs semmi bajuk ha figyelsz rá
bár manuálsinál ki tudod huzatni az autót :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!