Szerintetek is pénzlehúzás a kresz vizsga?

pár megjegyzés:
Bocs: ha jogásznak tanulsz akkor sok jogi szöveget olvasol. A jogi szövegek pont arról híresek, hogy logikátlanul, a józan ésszel szemben vannak megfogalmazva. Elképzelhető hogy a józan paraszti észt már belőled is kiölték és csak ilyen kifordított idióta módon tudsz gondolkozni, ezért gondolod hogy a kresz logikátlan (mindenki másnak meg épp ezért logikus mert a józan észre épít).
Ha a büntetőjogot meg tudtad tanulni, akkor tanuld meg a KRESZ-t mint jogszabály gyűjteményt, hiszen az is az, csak másról szól.
Azért lenne jó elolvasni a kresz-t, hogy az alap filozófiájával képbe kerülj, mert látszik hogy nálad már ezzel is bajok vannak. Kb mintha a büntetőjogot tanulnád úgy, hogy nem tudod mi a gyilkosság.
Szóval a kresz alap kiindulása, hogy amit nem tilos azt szabad, mert egyszerűbb a tiltásokat megfogalmazni, mert abból kevesebb van.
Tehát a tiltásokat megtanulod, és a kérdésnél felidézed magadban a tiltásokat. Ha közte van tilos, ha nem, nem tilos :)
A tiltásoknak pedig van értelme, pl. vasúti átjáróban azért nem forgolódunk, mert hip hop jön a vonat és elcsap bennünket.
Hídon azért nem állunk meg, mert egyrészt a hidak általában keskenyek, és ha valaki leáll leszűkíti az egyébként is mondjuk 1 sávot. Ha mindenki a hídon állna (mondjuk megrakott teherautókkal) akkor szép kis terhelés lenne a hídon és jó hogy el kell bírnia, de azért nem arra van tervezve... hídon nem ácsorgunk, ha csak nem elkerülhetetlen...
Miért ne lehetne megállni a főútvonalon? (egyébkén lakott ter. kívüli főútvonal úttestjén tilos). A megállás szabályában egyébként is benne van, hogy csak úgy állhatsz meg, hogy elférjenek melletted és másokat nem akadályozhatsz. Miért kéne megtiltani? Ha megindoklod elhiszem. Nappal látni fognak mások, éjszaka meg vagy van közvilágítás, akkro az megvilágítja a kocsit, vagy kötelező bekapcsolni a lámpát. A lakott ter.en kívüli szabály pont azért van, mert lakott ter.en kívüli főút általában nincs külön lámpákkal megvilágítva, illetve nagy seb.el mennek az autók...
Miért ne végezhetnél hátramenetet? Hátramenet definíciójánál lefektetik, hogy mást nem akadályozhatsz. Innentől kezdve semmi gond. Azt gondolom nem kell részletezni hogy egyirányű úton, pályán miért tilos tolatni...
Ha leírod még mi az ami szerinted logikátlan, szívesen megmagyarázom

ostoba.......
nekem 17évesen 1hibaponttal meglett elsőre,igaz mégcsak a kresz szerint embert sem öltem volna meg,ugyanis "csak" a kocsi emelési pontját rontottam el.
szia
a kresz nem vita tárgya,mert mindenkinek éppen úgy kell tudnia mint másnak ahhoz hogy működjön.azt mondjuk én is lehúzásnak tartom,hogy a vizsgán fizetni kell.több okból is.
1.az állam kötelez rá..akkor meg miért nem biztosítja a vizsga feltételeit ingyen?
2.ma mo.n minden csak a lehúzásról szól,ez ok is lenne de akkor minek fizetünk adót?

Utolsónak:
1. Az állam nem kötelez arra, hogy jogosítványt szerezz, ez a saját, szabad és egyéni döntéseden múlik -> miért biztosítanák ingyen a vizsgalehetőséget?

utolsó előttinek:
1: a fizetésnek azért van egyfajta szabályozó, visszatartó ereje is. Gondold el hány idióta gyökér próbálkozna be nulla tudással már az elméleten is, ha tök ingyen lenne... A gyakorlati vizsgát is túlságosan sokan próbálgatták ahhoz, hogy az NKH megelégelje és felemelje a vizsgadíjat a 4 rugóról 11-re. Így már azért az emberek jobban meggondolják valóban elmenjenek-e "próba cseresznye" alapon. Azért a 2010-es statisztikákra majd kiváncsi leszek, valóban mutat-e javuló tendenciát a vizsgaeredményesség?...
2: Valóban sokmindenért fizetned kell. Ez addig amíg kapsz is valamit a pénzedért, szerintem elfogadható. A gond akkor kezdődik, ha nem sokat, vagy semmit nem kapsz a pénzedért. A KRESZ vizsgánál maradva pl. sok tekintetben "kiskirályt" játszik az NKH, és egyértelműen a lehúzásra megy: pl. ha késel a KRESZ vizsgáról már nem engednek be, de a befizetett díjat sem adják vissza. Ez szerintem bunkóság. Ha késel vagy adják meg a lehetőséget hogy még így is megpróbáld, vagy használhasd fel a vizsgaalkalmat máskor.
Az is röhej, hogy a választható vizsgaidőpontok valami 07:50 és valami 15:50 között vannak csak. Aki mondjuk 08-tól dolgozik 16-ig, az pont b*hatja, csak ezért ki kell vennie egy nap szabit. Legalább a héten egyszer lehetne egy hosszabbított nap, amikor mondjuk 20:00ig vannak vizsgák (esetleg szombat délelőtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!