Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minek a jele a hirtelen...

Minek a jele a hirtelen fogyasztásnövekedés?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam az ethanolos üzemet. Átalakító nélkül. Előbb 70-30 majd 50-50 arányban tankoltam. Semmi gond nem mutatkozott. A fogyasztásom 8-10%-kal nőtt, úgy, ahogy a szakirodalom ezt előre jelezte. Megtettem így 700 km-t. Ezután két tankolás között hirtelen drasztikus fogyasztást produkált: 10-ről 15-re ment fel a városi. Ezután tisztán benzint tankoltam: 13 l az eredmény. Az ethanol okozta? Ha igen, miért csak most jelentkezett? Ha vissza állok a benzinre, visszaáll a fogyasztásom is? Esetleg az üzemanyag-adagolás bolondult meg? Mi csináljak?
2011. jan. 21. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
ha ezt a fogyasztásnövekedést a koputered alapján számoltad ki ne higy neki mert az etanolal nem tud számolni teljesen belezavarodik
2011. jan. 21. 21:50
 2/6 anonim válasza:

Én nem használnám a helyedben, igaz a mostani benzinárak mellett lehet ez is egyfajta kiskapu..de ezzel lehet hogy tönkre teszed a kocsidat..egyrészt télen nem pöccre indul a kocsid..másrészt meg elöször biztos nem rontasz el vele semmit, de ha ekkora fogyasztásod akkor ne használd.

Más ötletem nincs, de másolok be neked egy linket, olvasgasd, hátha a te problémáddal nem vagy egyedül:

[link]

2011. jan. 21. 21:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs fogyasztásmérőm. Ezt HUF alapján számoltam :) Nagyon alaposan tájékozódtam ethanol ügyben. Kb 10 olyan emberrel beszéltem, aki ugyanezen márka ugyanezen típusát használja ethanollal. Ráadásul az első 700 km problémamentes volt. Ha nincs ethanol, akkor mitől ugorhat meg egy kocsi fogyasztása?
2011. jan. 21. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
lambdaszondát nézesd meg elsőre
2011. jan. 21. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:

azért azt szögezzük le hogy az ethanollal járás nem egyik napról a másikra fogja tönkrevágni a motort - ha tönkrevágja - hanem szépen lassan, mondjuk 30-40e km után. 700km-től tehát még ne várj csodát, és azt se hogy esetleg a kocsi jelezze hogy "nem tetszik neki az ethanol".

Mivel az autó szabályozása nem ismeri fel az ethanolt lehet hogy többet fogyaszt, kérdés hjogy a többlet fogyasztás és az olcsóbb ethanol a végén pluszba vagy minúszba jön ki.

Az hogy mások hasonló kocsival járnak még nem jelenti azt, hogy az autó bírja az ethanolt...

2011. jan. 22. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem evett meg az alkohol valami elöregedett csövet vagy tömítést?
2011. jan. 22. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!