Sok lélektani határ volt már az üzemanyagok árát
tekintve. Mennyi kell legyen az üzemanyag ára, hogy letedd
az autót?
Nincs saját kocsim de fogok venni ha lesz rá pénzem, még akkor is ha 500ft lesz 1liter üzemanyag.
A tömegközlekedés is drágább lesz ha nő az üzemanyag ára úgyhogy sokat nem spórol az aki buszozik.
Ha majd dolgozok akkor busszal nem tudok menni mert a szerszámokat nem tudnám busszal elvinni.
2011. jan. 9. 20:13
Nálam ez nem úgy megy, hogy egyszer csak leteszem a kocsit. Ahogy nő a benzinár, úgy egyre kevesebbet használom. Például két éve napi szinten autóztam, ma már csak 3-4 naponta, igyekszem tömegközlekedéssel megoldani az utakat illetve egyre kevesebb helyre megyek el, amit lehet, itthonról intézek.
2011. jan. 9. 20:15
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Én most vettem egy robogót,
jó időben ki tudom vele váltani az autót(melóhelyre járni).
Nekem is van robogóm, 2,5-3l között eszik.
Sajnos csak egyedül tudok vele menni, csak jó időben és sok cuccot nem tudok rajta cipelni. Amint lesz kocsira pénzem veszek egyet.
Egyenlőre jó a robogó mert keveset eszik és inkább ez mint bicikli.
2011. jan. 9. 20:27
tök mind1 hogy mennyi lesz a benzin, mert a benzin árának növekedésével a buszjegyek, bérletek is aránytalanul emelkedni fognak
2011. jan. 9. 20:28
Tervezem, hogy veszek egy jó 124-es dízel mercit, mert az étolajtól kezdve a fütöolajig minden szarral elmegy.
2011. jan. 9. 20:42
mi csak nagybevásárlásra használjuk az autót, vagy ha sok átszállással messzire kéne menni.
munkába, közeli helyekre villamossal vagy busszal megyünk.
szerintem megengedhetjük magunknak, hogy használjuk.
2011. jan. 9. 20:49
Nincs olyan lehetőség, hogy ne autózzak. A munkahelyem és a lakhelyem között nincs normális közlekedés. (min. 1,5 óra lenne + 2 km távot kellene leküzdeni településen kívül) Autóval 30-35 perc. Közelebb kéne költözni, de arra nincs keret per pillanat.
2011. jan. 9. 21:23
Az autó kell a munkához, vállalkozáshoz, vagy ha el kell vinni valamit, vagy valakiket, vagy ha legalább ketten utaznánk. Ezért soha nem teszem le, még a 800 forintos benzinár mellett sem, csak ritkábban fogom használni. Venni akarok egy 125 cm3 motort (a kinézett példány 50 cm3-es a papírok és a gyári adatok szerint), 4 ütemű, km-enként 3 litert eszik, ha hajtom, tökéletes lesz, ha egyedül kell menni valahová, a dugók pedig már nem fognak feltartani.
2011. jan. 9. 21:30
Nem teszem le, ha többen megyünk, jobban megéri mint tömegközlekedni, egyedül meg télen is motorral járok. 250ccm, 3 literből kijön. A tömegközlekedés Mo-n sajnos nem valós alternatíva, azért járnak sokan azzal, mert nincs pénzük autóra. Diákként is utáltam, de akkor még nem volt választás.
2011. jan. 10. 23:07
Kapcsolódó kérdések: