Mi a véleményetek az Alfa romeo 156-ról?
Mondjuk nekem sosem tetszet és sosem értettem mi tetszik rajta másoknak,de mindenki ízlése eltérő.
Azt mondják vezetési élménye jó az alfáknak,de az olasz kocsit szerintem nem a jó minőségről híresek magyarán nem a legstrapabíróbb járgányok.
Az egyik munkatársam is alfára vágyott mindíg,de aztán letett róla,mert egy szerelő felvilágosította,hogy hogy az alfáknak váltójuk szokott elromlani,hogy igaz e vagy sem azt nem tudom,de a váltó bármelyik kocsinál szétmehet ha gyúrják a pedált rendesen.
Meg az alfánál szerintem marha drága az alkatrész,meg általában az olasz kocsikba elég drága minden.
Mondjuk én elfogult vagyok az olasz gyártmányokkal ,mert valjuk be van egy pár förtelmes márka pl Lancia ami ócska és drága De mondjuk én a Fiatot is ide sorolnám ami igaz nem olyan drága de nem is jó és mivel szinte az összes olasz márka a Fiat alá tartozik így szerintem azok sem jobbak.
Ha melóba kell és nincs sok pénzed akkor én valami megbízhatóbb járgányt néznék,mint amit az olaszok össze szoktak rakni.
Én biztos valami elterjed típust választanák mondjuk Golf mert abba még jóeséllyel tudsz használt alkatrészt szerezni összetört kocsikból vagy nyugatról behozni hozzá roncstelepről persze ez megint függ az évjárattól.
jók az olaszok! én pont hogy nem venném a vw golfot, mert olyan rossz megbízhatósága van hogy hihetetlen!
Kérdező javaslom a 2003as modellévtől nézegess autókat ("új műszerfalas" illetve ráncfelvarrott verziók.) Itt már indul a kavarás hiszen az 1.9es készült 105, 116, 140, és 150 lóerős kivitelben. A 2.4es 136ról indult végül 175lovas lett. 200lovat csak az Olasz rendőrök 156osai tudtak.
Na akkor a 156osról: Futómű kényes, törődést igényel (nem magyar utakra tervezték) A Selespeed váltót messze kerüld ha jót akarsz. Elektronikus gondok akadhatnak, minden 156osnak megvan a maga kopogószelleme.
Olaj: Selénia mindenek előtt! (nem bánod meg)
A Q4esek elég macerás darabok, sok köztük a szanaszét gyilkolt példány.
Alapjában véve jó autó. Csomagtartója (használható) a kombinak alig alig de van.
A megvétel előtt érdeklődj a srácoktól:
www.alfaamore.hu vagy közvetlenül itt: [link] Segítőkészek a srácok. Ha jó példányt fogsz ki, és ápolod nem lesz vele gondod!
Mégvalami:
Az Alfák, gyors, bitang gyors autók. Sajnos rosszul tartják az árukat, ami annak is köszönhető, hogy rengetegen csak hajtják őket, majd amikor törődni kéne a vassal, akkor azt elnismásolják. Rendszerint ők azok akiknek a "barátaik" terjesztik, hogy mennyire megbízhatatlan egy sz@r márkáról van szó. Erről pedig szó sincs. Amennyiben van elég időd és pénzed törődni a vassal nem fog otthagyni. De ha garasoskodni akarsz akkor bizony nem az Alfa a te autód. A dízelek közül még a 105 lovas is bitang ügyesen mozgatja az autót. A 116 és a 140 (150) lovas önmagáért beszél. Nem kell erősebb. A 2.4es öthengeresnek szebb ugyan a hangja viszont a magyar utakra sajnos felesleges, hacsak nem megalomániás vagy. De megnyugtatlak, hogy a leggyengébb 1.9es variánssal (105) is bármilyen szitut meg lehet oldani. Az erősebbek pedig mind mind ott csücsülnek a GM (Opel, Saab, Cadillac 1.9) orrában, nyilván nem véletlenül, gyorsak ezek a vasak, gyorsak és szépek.
Használd a linkeket, kérdezz bátran a fórumon, ha megvan a kiszemelt, VAGY fórumtagtól vedd meg a verdát ha teheted.
Sok balesetmentes és boldog KMet hozzá!
(ezt egy régebbi válaszolótól másoltam be és nagyon igaza van, ugyanis autószerelő vagyok, semmi baja az olasz autóknak!!! a vw-ket szokták hozni de nem akárhogy! AUTÓMENTŐN!)
Kedves 15:14-es
Nekem eddig nem sok tapasztalatom van az olasz kocsik terén de az nem túl pozitív,de tény,hogy ha nem gondoskodnak egy autóról csak hajtják,akkor bajok vannak elég hamar.
Mindenesetre az áruk elég érdekes mivel egy ugyanolyan idős skoda fábiáért többet kérnek mint egy 156-os alfáért nekem ez azért gyanús akkor is,még úgy is hogy leírtad az okát,mert nem egy kategória ez a 2 autó.
"Hír, név és valóság. Sportos, szép, de megbízhatatlan - tartja a közvélekedés. Köztünk maradjon, de az Alfákat leginkább nem a tulajdonosaik szidják, hanem azok, akik kiakadnak a távolodó hátsó lámpáik látványától"
Autó Piac 2006/13.
Az is elég elgondolkodtató, hogy vagy csak olyan válaszolt, aki hallomásból tudja, hogy nem megbízható, vagy olyan, aki ki nem állhatja az olasz autókat xD
Akkor próbáld meg az irígyek tábora helyett a tulajdonosokat megkérdezni!
Az Alfa 156 Az Év autója volt, és ez nem véletlen. Jó autó, megbízható. Főként a V6 és JTD motorosok.
Egy Alfa 156 elől kettős keresztlengőkaros, hátul McPherson. Ebből következik, hogy ugyanolyan jól irányítható, mint egy pálya autó.
Alkatrészt lehet hozzá kapni ugyanúgy, mint egy VW-hez
Golfos ember kettes Golfjához nyilván bontókat hívogat, de a 156-oshoz rengeteg utángyártott elérhető, de aki tulajdonosa lesz, az úgyis szereti annyira, hogy mindenből a legjobbat vegye!
A 156 a 3-as BMW legnagyobb ellenfele, a Golf nem egy liga :P
Kérdezz az alfaamore.hu -n vagy az index Alfa Romeo .. Szerelem fórumában tulajokat
Zárásként:
Jeremy Clarkskon (TOP GEAR) híres mondata:
"you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo"
Nem lehetsz valód autó uzi addig, amíg nem volt Alfád!
Hallotta már valaki azt a mondatot hogy olasz minőség?
És azt hogy minőségi olasz acél?
Ugye hogy nem.
Meg lehet nézni a totalcar népítéletet.
Köpködik benne az olasz autókat,persze aki szerelmes a márkába az isteníti,de arra én nem adok.
Mindenáron dícsérni és védeni valamit csak azért mert szeretem.Mi értelme van?
Azt hiszem a tavalyi év legszarabb autója is alfa lett.
Nem véletlenül nem tartja az árát.
Nekem is olasz autóm van,de nem azért mert annyira szeretem,hanem mert olcsó.Szétesik hamar,és nem szerénykedik a fogyasztással sem.
A "törődni kell vele" szöveget soha nem értettem.
Mit csináljak vele az olaj és szűrőcserén kívül?
Egyébként sem daciat vettem hogy törődjek vele.
Igaz, az Alfák szépek a tréleren is :)
És én még meghalt Golfot nem láttam. Igaz, csak az első, második és negyedik szériáról van tapasztalatom, az elsőről pedig személyesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!