A váltáson gondolkodom, és te? Több lent
Most 1,6 benzines autóm van.Átlagban 9 litert eszik,viszont
hasonló 1,7 dízel kb.6 litert fogyaszt.
Így sokat spórolnék!
Benzines:360X9=3240 tehát 32,4 ft/km,ezzel szemben
Dízel:350x6=2100 tehát 21 ft/km
Ezért akarok váltani,sajnálom eladni az autóm mert szeretem,és nagyon jól húz 100 lőerös.De nem tudom fenntartani.Évi 15- 20000 km-t megyek,így kb 150000 ft-ot sporolok évente.
Én nem.
Bocsáss meg, de ez kit érdekel?
Hol az értelmes kérdés, amit meg lehet válaszolni?
Etanolon én is gondolkodtam:Az átalakítás 40-50000 ft lenne.30%-al olcsobb az etanol viszont 20-25%-al nő a fogyasztás.Tehát nem igazán éri meg!
Szerintem dízellel még mindig jobban járok!
A helyedben autógázon gondolkoznék. 200-300 közötti beruházás, és le kell mondanod a csomagtartó egy részéről, viszont 2-3 évben belül behozza az árát és onnantól kezdve olcsóbban jársz mintha dízellel szaladgálnál.
Nyilván nem BMW vagy Mercedes tulajdonos vagy akit nem vág földhöz, különösképp egy új autó megvásárlása, vagy a "régi" szimpla lecserélése.
Nem éri meg. Ha a jelenlegi bevált akkor ne változtass mert ha egy sz@r dízelt fogsz ki akkor arra megy el az összes zsebpénzed.
Etanol, LPG. Ezekkel számolj.
"Évi 15- 20000 km-t megyek,így kb 150000 ft-ot sporolok évente."
Egy-egy szerviz kábé 20 000 forinttal kerül többe. Ha esetleg elromlik valami (ami elég valószínű) sokkal többe kerülnek a dízelekhez az alkatrészek. Neked ez megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!