Mi tudtok arrol, hogy télen elönyös tankolni 1-2 liter benzint egy teli tankhoz, diesel autokba? Nem fagy be, illetve jobban indul.
elméletileg November 1 től dermedésgátlós gázolajat árulnak a benzinkutakon.
de én is hallottam már nekem ha diesel autóm lenne akkor raknék pár liter benzint.....
így meg teletankolom benzinnel......
Jól tudod, régen 15-20 évvel ezelött tettek 30-40 l gázolajhoz 1-2 l benzint is, hogy a benne lévő paraffin ne csapódjon ki, ezzel eltömítve a szűrőket, kis lyukú fúvókákat stb...
De már nagyon-nagyon rég óta normális minőségű gázolajnál benne van a dermedésgátló ahogy azt elöttem is írták...
Nem éri meg benzinnel szórakozni... inkább autósboltban megéri dermedésgáó adalékot venni, ha nem bízol a benzinkútban... Mi az "új" ( 2005-ös) autónkba "Spuri "nevű magyar terméket használunk, ez nem igazán dermedésgátló, ink rendszertisztító anyag... A régibwen is ( 1989-es :) ) használunk ilyet, viszont a rendszertisztításhoz ajánlották, hogy x időközönként a teli tank olajhoz + 1-2 dl full szintetikus 2t olajat keverjünk...
Az új, precíz technikás motoroknál én nem mernék már benzin/gázolajjal szórakozni... de inkább kérdezz meg vkit egy autósboltban mit ajánl:)
( Egyébként most a hidegek beálltával a telephelyen, a másik cég huppuluppus hozott gázolajjal jár, az összes kamionj/ busz lefagyott... ahol én vagyok az a cég a mol-tól tankol és az üzemanyaggal nincs gond... mással viszont:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!