Attila Hawk kérdése:
Taníthat-e vezetni "civil" sofőr?
Figyelt kérdés
Olyan ember mellett, aki nem oktat egyáltalán vezetést, az önkormányzattól kért papír, vagy igazolás ellenében vezethetek-e? Régen ez így volt, és szeretném megtudni, hogy ma mi a helyzet. Interneten is kerestem, de nem találtam, ha esetleg ti tudtok vagy találtok valamit, kérlek írjátok le ide!2010. dec. 27. 13:24
4/11 anonim válasza:
Ha jól emlékszem hogy van egy olyan jogszabály hogy csak olyan kocsiba lehet oktatni ami megvan jelölve a bizonyos T betűvel, van anyósülésnél pedál és kiegészítőtükrök.
Nem tudom hogy ilyen kocsiba csak szakoktatóval mehetsz-e vagy civil sofőrrel is, de valószínűleg csak az előbbivel.
5/11 anonim válasza:
Hivatásos jogosítvány mindenképpen kell hozzá, lehet oktatói engedély is kell, valamint pót-fékpedállal el kell látni az autót, és a T-betű is kötelező. Nem olyan egyszerű dolog, hogy úrvezető mellett vezethetsz.
6/11 anonim válasza:
Valóban, jó néhány évtizede még bárki oktathatott vezetni. Aztán annyit módosítottak, hogy pót-fékpedál kellett az autóba. Ma csak hivatásos gépjárművezető-oktató oktathat, erre felkészített gépkocsival. Ebben kötelező mindhárom pedált duplázni, illetve kellenek kiegészítő visszapillantó tükrök az oktatónak és jól látható "T" betű. Vagyis az, amire kérdezel, nem megvalósítható.
7/11 anonim válasza:
Csak tanulókocsiban tanulhatsz hivatalos oktató mellett. Civil sofőr nem tud neked kiállítani papírt arról hogy te levezetted a kötelező órákat.
8/11 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is tudom, hogy civil sofőr nem állíthat ki nekem papírt :D Én úgy gondoltam, hogy az oktatás mellett kiegészítő jelleggel gyakoroljak. A családban két hivatásos sofőr is van, de akkor ezek szerint tényleg nem lehet a kocsi "hiányos" felszerelése miatt. A pozitív, tartalmas válaszokat köszönöm szépen! :)
2010. dec. 28. 07:01
9/11 anonim válasza:
Megszűnt ez a lehetőség. Sok házasságot zilált szét,
amúgy a technikai feltételek teljesítése is költséges egy mai autónál.
10/11 anonim válasza:
Ha nem fél hogy elveszik hosszabb időre a jogsiját vezetés tiltott átengedése miatt akkor igen. Egyébként én emiatt földutakon tanultam vezetni jópár éve. Ott is meg lehet tanulni elindulni-megállni és ritka a rendőr mint a fehér holló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!