Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg erre sem érdemes...

Tényleg erre sem érdemes Trabantot venni?

Figyelt kérdés

Nincs még jogsim, de ha lesz, szeretnék egy Trabantot venni (a közeljövőben). Másra nem lenne pénzem, elég kevés a jövedelmem. De a szüleim állandóan azt mondogatják, hogy ne vegyek ilyen vacak autót. Persze ha megkérdezem, hogy miből vegyek jobbat, akkor azt mondják, hogy akkor ne vegyek semmilyent. Pedig igazából csak arra kéne, hogy tudjak vele bevásárolni járni, mert a nagyobb áruházak eléggé messze vannak innen busszal, és vagy az van, hogy annyit vásárolok, amennyit kézben elbírok, de akkor 2-3 naponta kell mennem, vagy bevásárolok két hétre, de akkor kell hozzá anyukám vagy apukám, aki hazahoz kocsival, annak meg nem szoktak örülni. Ezért lenne jó, ha lenne egy Trabantom legalább, amivel haza tudom hozni 1-2 hetente amit vásároltam. Csak a szüleim mindig azzal akarnak lebeszélni, hogy a Trabant az már régi, mindig elromlik, én meg lány vagyok, nem értek a szereléséhez, ezért állandóan szerelőhöz kéne vinnem. Ez tényleg ennyire így van?

Esetleg olyan is írhatna erről, akinek van vagy volt Trabantja, hogy mi a tapasztalata.

2010. dec. 27. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

háát ez egy nagy tévhit mert a trabiba csak a gyújtás legyen jó meg legyen benne megfelelő benzin-keverék és megy

a világ végéig

na de hosszú keresés után sem biztos h találsz megfelelőt

a szervízelésről meg annyit h ha van apukádnak autószerelő ismerőse akkor a szervíz sem lehet nagy gond

2010. dec. 27. 12:53
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Épp ez a jó a szoci kocsikban h az út szélén is meglehet javítani őket mert annyira primitívek nem mint a mai kocsik -.- Am meg ha kifogsz egy jobb állapotút akkor tényleg csak odakell figyelni rá és semmi gondja nem lehet. Inkább vegyél zsigulit az sokkal jobb.
2010. dec. 27. 12:56
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Hát ha rám hallgatsz akkor hanyagolod a Trabit.Legalábbis a 2 ütemű változatot.Ha Trabi,akkor 1.1-es VW Polo motoros 4 ütemű.Mondjuk elég sokat fogyaszt mind a kettő.Értelemszerűen a motor méretéhez és teljesítményéhez képest.

Hasonló árkategóriában inkább egy Polski Fiat 126P-t vegyél,közismertebb nevén a Kispolski! :)

A teljesítménye kb olyan mint egy Trabié,de fele annyit fogyaszt.Könnyű alkatrészeket szerezni hozzá és olcsók is.Megbízható típus.Azonban ennek is vannak konstrukciós hibái,mint minden más márkának.(a BMW-nek is van)

Az önindító szokott rosszalkodni,és a gyújtás könnyen be tud ázni.Kis odafigyeléssel ezek elkerülhetőek.

mivel léghűtéses ezért nem szabad nagyon megzavarni.Pláne,hogy a motor hátul van.

Arra a célra amire Te szeretnéd használni,szerintem ez a legideálisabb.

Ja! És könnyű vele parkolni! Teszkóban előny,mert sokan két helyet használnak egyszerre...

:)

2010. dec. 27. 13:07
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tényleg nekem a kispolski is megfelelne :)

Autószerelő ismerős nincs nagyon se közel, se távol, de én azt gondolom, hogy azért ha nincs valami eget rengető probléma, akkor egy idő után magam is rájövök, hogy mit kell csinálni.

Köszönöm a segítséget!

2010. dec. 27. 13:18
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha gondolod akkor segítek szívesen.Ezek annyira egyszerű szerkezetek,hogy ha meg tudod különböztetni a csavarhúzót a kalapácstól,akkor menni fog a javítás is.Sokszor elég ha valakitől kapsz telefonos segítséget,esetleg e-mailban! :)
2010. dec. 27. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:

szerintem meg ezek közül válogas

[link]

2010. dec. 27. 22:53
 7/12 anonim ***** válasza:
Pár év alatt nullára amortizálódik, addig számold össze az összes ráköltött járulékos költséget...... - Hidd el olcsóbb TAXIzni is. (Kéthetente bevásárolni, stb.)
2010. dec. 28. 08:35
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Jézusom!Honnan veszitek ezt a sok sületlenséget?

Attól,hogy öreg egy autó,még nem feltétlenül sz@r!

Ezek gépek,alkatrészekből állnak.Egy emberre lehet mondani,hogy kész ennyi volt.De egy autó sohasem hal meg,ha elromlik egy alkatrész akkor ki kell cserélni.

Egy 30 éves autó sem hibásodik meg gyakrabban,mint egy 3 éves.A gyár által előírt karbantartásokat elvégezve ugyan olyan megbízható mint egy új.

Azonban az új is lehet sz@r,ha elhanyagolják.

Én évek óta járok egy 31 éves Ladával.Semmi baj nincs vele.Közel 500 ezer km van benne.

Az időszakos szervizelésen kívül (olajszűrő,olaj,légszűrő,vezérműalkatrészek stb.) még csak egyszer kellett a dugattyúgyűrűket és csapágyakat cserélni,meg néhány tömítést.A motor belsejében minden gyári:vezérműtengely,szelepek,dugattyú,hajtókarok,főtengely stb.

Apróságok mint pl a szelephimbák,a gyújtás alkatrészei,kuplungtárcsa,szilentek stb már többször voltak cserélve,de ezt minden autónál kell cserélni X kilóméterenként.

2010. dec. 28. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem meg egy 22 éves skodám van és nincs vele semmi baj.Persze nem egy ferrari de nekem a 70-80 tempo is tökéletes.én 21éves vagyok és szinte mindent megtudok rajta csinálni.Olyan még nem volt hogy müszaki probléma miatt rohadt le.nyáron lementem vele egyhuzamban 1000km-ert még se volt vele semmi gáz
2010. dec. 29. 17:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a további válaszokat, és a felajánlott segítséget is :)

Olyan jó végre nem csak azt hallani, hogy "ne vegyél ilyen vacak autót", így kicsit felcsillant a remény, hogy egyszer az életben nekem is lehet kocsim :) Hát akkor ráfekszem erre a jogosítvány-témára egyelőre, és ha meglesz, akkor jöhet az autó. Úgy látom, amire én használnám, arra tényleg jó lesz.

Egy dolog érdekelne még, bár olyan szorosan nem tartozik ide. Szóval, a benzinköltséget nem számítva, szerintetek havi szinten mennyibe lenne nekem a kocsi fenntartása? Csak hogy biztosan mindent számításba vegyek, hátha én kihagytam valamit. Pl. a kötelező biztosításról nem sok fogalmam van, az kb. mennyi szokott lenni (és havonta vagy évente kell fizetni?), mert azt tudom, hogy függ attól, hogy milyen idős a kocsi, és hogy én mióta vezetek, de akkor ez azt jelenti, hogy nekem nagyon sok lesz? Meg milyen adót kell fizetni, és az mennyi?

Bocs a sok kérdésért, csak fontos lenne, hogy körülbelül tudjam, mennyi kiadásra kell számítanom.

2010. dec. 30. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!