Valóban káros az autó motorjára ha kisebb fordulaton használom? Ha igen milyen problémák adódhatnak ilyen esetben egy benzines motornál?
Ha itt most a benzines motorra válaszoltatok akkor az borzasztó!
Nekem benzines autóm van, 4000 alatt nem váltok el. És akkor még nem is nyomom neki.
1 hónapig küldtem dízellel, annál 2500-nál váltottam el.
Mi a francnak kell egy benzinest 4000(!) ig huzatni normális használatban, meg a dízelt 2500 ig???
Ezért nem mennek azok a rohadt autók el 100KM nél többet...
Próbáld ki csak egy hétig, hogy 2000-nél elváltasz, nézdd meg mennyi lesz a fogyasztásod és amúgy a motor is sokkal kevésbé kopik...
Remélem -10 ben úgy indítod a kocsit, hogy pörgeted 7000ig pár percen keresztül hogy bemelegedjen.
Te jártál egyáltalán KRESZ-re? Meg úgy alapjaiban véve van fogalmad az autókról?
Vegyünk mondjuk egy autót ami 7000-ig pörög. Ha te 4000-ig pörgeted el akkor a motor alig több, mint félig van terhelve. Ráadásul még a KRESZ is azt mondja, hogy a maximális fordulatszám 2/3-nál kell elváltani. Ami szintén ennél a példánál maradva 4666-ot jelent. És akkor olyan dolgokról, mint az, hogy amíg te 2000-nél elváltasz csak feltartod a forgalmat, és mivel lassan gyorsulsz még valójában fel is tartod a forgalmat nem is beszéltem.
És mégis mi a fenéért halna bele a motor az ilyen használatba? Bár én úgy sejtem, hogy te padlógázt is évente ha adsz egyszer, mert "nincs az az Isten".
"és mivel lassan gyorsulsz még valójában fel is tartod a forgalmat"
Azt akartam írni, hogy még többet is fogyasztasz.
Egyáltalán nem erről beszéltem amit te írtál.
Nem azt mondom, hogy egy felgyorsításhoz, előzéshez...stb nem kell pörgetni, hanem egy normális egyenletes tempót autózva teljesen felesleges 4000, de akár 3000-es fordulaton is menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!