Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automataváltós v. manuális...

Automataváltós v. manuális váltós IV-es Golfot vegyek? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sosem volt még automataváltós kocsim és semmit nem tudok róluk.Nem isznak többet?Lehet őket pörgetni,nem vált fel túl korán?
2010. dec. 5. 12:07
1 2
 11/13 anonim válasza:

Váltótól függ. Van olyan automata váltó ahol van olyan mód, ahol tudsz fel le kapcsolgatni és addig húzathatod ameddig akarod.

Magyarországon ilyen benzinárak mellett, ilyen fizetésekkel lehet problémás mondjuk egy kb +1 liter fogyasztás, lehet például ez negatívum.

Az egyszerűbb automata váltók nem feltétlen villámgyorsak.

Vontatás gázos.

Ha javíttatni kell az nem két fillér.

Pozitívum a nagyon sima indulás, ez főleg emelkedőn való indulásban jön jól. Felengeded a féket és lám nem gurulunk vissza.

Az egész vezetési élményre csak az tudnám mondani, hogy "smooth". Ami azért nem rossz, szerintem aki állatkodni akar az pályára menjen. (vagy valami abszolút gyatra fogalmú helyre)

Nem nagyon primitív váltóknál, meg lehet állítani mikor váltson, illetve vannak adaptív váltók is.

2010. dec. 5. 17:23
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Uraim!
2010. dec. 5. 18:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Volni nem volt, de volt (bal)szerencsém vezetni automa váltós Fordot és Jaguárt :) Nagyon ciki amikor méregdrága autóval satufézekeztem. Elegáns volt. Csak éppen szerintem vezethetetlen. Motorfék hiányzott, ellenben kuplung helyett fékeztem :) Persze, meg lehet tanulni, de tényleg olyan dodgem feelingje volt. Hiányzott az érzés, hogy Vezettem :D
2010. dec. 5. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!