igen működik akármit felkapcsolhatok mellete. de hogy mi a hatályos azt nem értem
2010. dec. 1. 21:26
3/11 anonim válasza:
Működik, csak értelme nem sok van.
Ha ködben használod a reflektort, a fénye visszaverődik a ködben, és még fehérebb lesz minden előtted.
A ködlámpa viszont a köd alatt világítja az utat, ezért van lentre szerelve az autóra, így messzebb világít a köd alatt.
2010. dec. 1. 21:41
4/11 anonim válasza:
Működik de minek a reflektor ködlámpa mellé? A ködlámpának pont az a célja, hogy a köd alá világítson, és ne előtted világítsa meg a ködöt, ami által elvakítod magad. Szabály szerint ha jól tudom, csak tompítottal együtt szabad használni. (lehet azóta változtak a szabályok, mióta én tanultam.)
2010. dec. 1. 21:43
5/11 anonim válasza:
Úgy látom az előző válaszolóknak szabálytalanul bekötött ködlámpáik vannak!
A KRESZ szerint csak a helyzetjelző, és a tompított mellett működhet a ködfényszóró, és ráadásul mint előttem írták a távolsági fényszóró mellett értelme sincs!
Sajnos itt a rossz idő, és megjelentek az utakon a ködlámpa huszárok is, akik hakell, ha nem világítanak, mint a karácsonyfa!
:(
2010. dec. 1. 21:46
6/11 anonim válasza:
második vagyok nekem szabályos gyárilag ilyen vagy akkor a kis koreaiak valamit nagyon elcsesztek
2010. dec. 1. 21:53
7/11 anonim válasza:
Nem működik, csak tompítottal, mivel ez az előírás. Amelyik autón működik reflektornál is, az szabálytalan lenne, de az adott típus gyártója jó pár száz millát leperkált az NKH-nak a típusbizonyítványért. Így azokra az új autókra, amiken így van, azokon szabályos, ellenben ha utólag akarsz ködlámpát feltenni, akkor annak csak a tompítottal együtt szabad világítania.
2010. dec. 1. 21:54
8/11 A kérdező kommentje:
No.
Csak azért kérdeztem, mert régen így volt hatályos, hogy le kell kapcsolódnia ha felnyomjuk a refit, de azt mondják, hogy ez mostmár nem fontos.
Gondolom akinek mindig világít újabb az autója.
2010. dec. 1. 22:54
9/11 anonim válasza:
97-es F-es Astrámon tompítottnál és fényszóró helyzetben is világít a ködlámpám. Gyárilag így van bekötve,csak én az izzók körüli fém ernyőt kiműtöttem és ködben így sokkal hatékonyabb.
2010. dec. 3. 18:06
10/11 anonim válasza:
Persze hogy működik! Gyárilag ilyen. Szerintem te elgépelted a kérdést és az a hatályos - hatásos akart lenni, de a köd + reflektor (köd esetén) együtt nem hatásos, sőt értelmetlen, mert a reflektor mindenfelé világít, így megvilágítja a nagy ködöt előtted és mintha tejben mennél. Ködben ha tiltja kresz, ha nem, akkor is csak tompított + ködlámpa!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!