Kerék kiegyensúlyoztatást, centírozást, kerék geometria, holtjáték beállítást stb. milyen gyakran kell csináltatni?
Takarékossági okokból házilag szoktam a kerekeket cserélni (külön felnin vannak a téli és nyári gumik).
Mit és milyen gyakran kell szervizben / gumisnál csináltatni? pl. kerék kiegyensúlyozás, futópados dolgok stb. Ezek kb. mennyibe kerülnek a kerékcseréhez képest? Ha egyszer kicserélem a gumikat, már el is állítódik vele a kormányzási (kerék) geometria és újra kell kiegyensúlyoztatni?
Centírozni(kiegyensúlyozni) csak akkor kell ha a felnire felkerül a gumi. De nem árt minden tavasszal, ill ősszel leellenőrizni.
Futóművet beállítani csak akkor szokás ha megvan bontva a futómű (egyes tipusoknál még akkor se muszály pl: F astra, ahol csak összetartást lehet állítani), ill. ha odabaszod egy padkának, vagy egy kátyúba belemész. Ilyenkor centírozni is kellene, ha van rá mód...
Én fuvarozó vagyok, ezért minden kerékcserénél szoktam centírózást kérni, ilyenkor ellenőrzöm a fékbetéteket is.
Futómű állapotvizsgálatát évente javasolják, ami kb. 6.000Ft.
Ha nem jársz vele sokat, bőven elég 2 évente beméretni.
Viszont ha félre húz a kocsi, ráz a kormány vagy nagyon kopik a gumi a széleinél, akkor már állítani kell rajta, az kb 9.000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!