Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerék kiegyensúlyoztatást,...

Kerék kiegyensúlyoztatást, centírozást, kerék geometria, holtjáték beállítást stb. milyen gyakran kell csináltatni?

Figyelt kérdés

Takarékossági okokból házilag szoktam a kerekeket cserélni (külön felnin vannak a téli és nyári gumik).

Mit és milyen gyakran kell szervizben / gumisnál csináltatni? pl. kerék kiegyensúlyozás, futópados dolgok stb. Ezek kb. mennyibe kerülnek a kerékcseréhez képest? Ha egyszer kicserélem a gumikat, már el is állítódik vele a kormányzási (kerék) geometria és újra kell kiegyensúlyoztatni?

2010. nov. 27. 20:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Centírozni(kiegyensúlyozni) csak akkor kell ha a felnire felkerül a gumi. De nem árt minden tavasszal, ill ősszel leellenőrizni.

Futóművet beállítani csak akkor szokás ha megvan bontva a futómű (egyes tipusoknál még akkor se muszály pl: F astra, ahol csak összetartást lehet állítani), ill. ha odabaszod egy padkának, vagy egy kátyúba belemész. Ilyenkor centírozni is kellene, ha van rá mód...

2010. nov. 27. 21:07
 2/2 Axl válasza:

Én fuvarozó vagyok, ezért minden kerékcserénél szoktam centírózást kérni, ilyenkor ellenőrzöm a fékbetéteket is.

Futómű állapotvizsgálatát évente javasolják, ami kb. 6.000Ft.

Ha nem jársz vele sokat, bőven elég 2 évente beméretni.

Viszont ha félre húz a kocsi, ráz a kormány vagy nagyon kopik a gumi a széleinél, akkor már állítani kell rajta, az kb 9.000 Ft

2010. dec. 1. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!