Milyen autót ajánlanátok?
Sziasztok. Most szeretnem megvenni az első autómat. Olyan autó típus érdekelne ami jól pakolható, de nem kombi. Azoknak a formavilága nem igazán tetszik. Szakember vagyok, így előny lenne ha az autóba be lehetne pakolni a szerszámokat (kézi szerszámok, ütvefúró, felx stb) meg szerelési anyagokat, mint mondjuk a kábel, gipsz ilyesmi. Nem elsődlegesen erre lenne használva tehát nem kifejezetten melós autót szeretnék vásárolni, de ha az állandó munkám mellé beugrana egy fusi, akkor tudjam használni az autót, legyen benne hely, és legyen ereje. Legyen megbízható.
Leginkább városi használat, elsődleges célja munkába járás, bevásárlás lenne.
Előny lenne a jó fogyasztás is természetesen.
A suv-ok mint mondjuk egy antara vagy egy duster tetszenek, de gondolom ezek a jó fogyasztásba nem igazán férnek bele:)
Minderre kb egy 3 millió forintot szánnék.
Tudom ennyi pénzért ennyi mindent nehéz belesűríteni, de ha közelítenek akkor már örülök.:)
Nem igazán értek az autókhoz, azért tudtam csak ilyen egyszerűen, leírni a keresési feltételeimet.:)
Köszönöm ha segítesz.

Szgk-t keresel, v tgk-t? A kérdésed alapján nem egyértelmű.
A főleg városi használat és "legyen ereje is" mennyiben függ össze? Hegyvidéki településen akarod használni?
Hány gyerek van a családban (ha van)?
Ha nem akarsz kombit, akkor legyen inkább egyterű? Kisteher-eredetű szgk? Minibusz?
Garázsod van-e?
Döntöttél-e már a benzin és a dízelüzem között? Melyik mellett?

"szakember vagyok..."
Ez egy olyan komoly infó, ami nagyban elősegítheti a jármű kiválasztását.😂

Vannak kisebb logikai csavarok, de én városi használat miatt benzinest ajánlanék, persze ez többletfogyasztás a dízelhez képest, sedan nem igazán megfelelő erre a célra ha kombit nem akarsz akkor egy egyterű pl duster...
Persze én nem vennék daciát, de ha neked nincs fenntartásod akkor jó lehet erre a célra.

Az a baj hogy felaorolod az igényeket ami pontosan egy kombi autó paraméterei majd kijelented hogy nem kell.
Mégis mit ajánlunk ami alacsony kicsi légellenállásu de sokmindent pakolhatsz bele és nem kombi ?
Nem értek az autókhoz, első autóm, ezért lehetnek benne logikai csavarok.
Az erőre úgy gondoltam hogy ha beülnek mellém, még mondjuk ne okozzon gondot ha ki kell előzni valakit. Mert sok ismerősömtől hallottam már, hogy amikor tele autóval mentek mennyire nem volt ereje az autónak. Persze nem tudom ez mennyire általános, de erre gondoltam.
A kombi autó formavilága nem igazán tetszik. De én úgy tudom hogy nem feltétlen nagyobb, vagy nagyobb a csomagtere az autónak, csak azért mert kombi. Persze nyilván több a nagyobb, de vannak hasonló méretekkel, nem kombi kialakitású autók, nem?
Pl a H astra combi 4.5 méter hosszú 505 literes csomagtérrel
vW passat sedan 4.7 méter 485 literes csomagtérrel
CHEVROLET Captiva 4.6 méter 447 literes csomagtérrel
Toyota prius 4.5 méter 445 literes csomagtérrel.
Persze nincs nagy tapasztalatom benne, nem tudom mennyire jól pakolhatók ezek az autók.
Az viszont az én hibám, nem fejtettem ki, hogy úgy átlagosan hogy bepakoljam a szerszámokat, nem kell egy extrém nagy hely, ott inkább arra gondoltam hogy ne egy opel corsa vagy egy kis colt csomagterével rendelkezzen, ahova az ember berak két zsugór vizet, és már nincs hely benne.
Első sorban hétköznapi célokra használnám, gyerekmentesen, és ha néha beugorna egy-egy privát munkám, arra pakolnám a szerszámokat leginkább.
Köszönöm azoknak akik próbáltak segiteni, és elnézést hogy elsőre nem voltam teljesen egyértelmű. Remélem sikerült most jobban kifejeznem a gondolataimat.

Egyes vok.
Köszi a kiegészítéseket.
A kombik csomagtere általában nagyobb, mint az azonos méretű szedánoké, de ha a szerszámaid nem hosszúak és/vagy a tetőcsomagtartón is tudod hordani azokat és nem is szereted a kombik formavilágát, akkor ezt a vonalat engedjük el.
A gyerekmennyiségre azért kérdeztem rá, mert nem mindegy, h a 3 v ajtós autóról beszélünk, és hogy a hátsó sorban milyen széles legyen (gyerekülések).
---
A fenti paraméterek alapján (plusz ne legyen régebbi 15 évesnél az autó, max. 1599 cm3 legyen a lökettérfogata az adózás miatt) még mindig 550+feletti találatot jelez a hahu keresője 2,3 és 2,75 M huf közt:
Válogass belátásod szerint!
Ha sikerült a nepitelet.hu alapján leszűkítened, mi lenne számodra a legvonzóbb márka, típus stb, akkor egy hozzáértő barátoddal kezdd el járni a használt autó telepeket, és keresd meg a legmegóvottabb példányt.
Sok-sok balesetmentes km-t kívánok neked!

Caddy
Abból van talán "life" felszereltséggel, ami 5 személyes és van még bőven hely benne hátul, akár be is polcozhatod

Nekem a második autóm kombi 530 literes csomagtérrel.
Az első autóm ferdehátú volt, hatalmas ajtóval és 500 literes csomagtérrel. A csomagtér nyílás még nagyobb is mint a kombinál, emiatt könnyebb volt bepakolni nagyobb dolgokat, de ez az előny el is veszett, amikor lecsuktam a hatalmas ferde ajtót. Mert a ferdehátúból hiányzik a felső csomagtér, ami a kombóban a szögletesség miatt megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!