Fenntartható-e egy kisautó havi 190 ezer forintból?
Figyelt kérdés
Kiindulóalapnak egy 2015-ös Toyota Yarist, vagy Honda Jazzt vettem alapul.
Ha levonom a rezsit és a havi élelmiszeri kiadásokat, kb. 190 ezer Forint maradna szórakozásra, és az autó fenntartására. A kocsit időközönként vidéki rokonlátogatásokhoz, vagy leginkább hétvégi kirándulásokhoz, 60-70 kilométerekre használnám.
Húzosan! Mert egy tele tank benzin is 100 ezerbe van. Plusz a kötelező biztosítás, súly adó, Na és még akkor a szervízelés. Ami szintén egy kisebb vagyon. És nem biztos hogy egy szervizelést meg úszol 200 ezer Ft alatt. Szóval nagyon költséges, már maga a fentartása is egy autónak. Sokan inkább el adják, és inkább BKK-val utaznak.
ma 16:13
2/5 anonim válasza:
Rövid távon simán, hosszútávon nem. Ezalatt azt értem, hogy átlag használat mellett tankolni, biztosítást és súlyadót fizetni simán tudsz havi 190ből. Ha viszont előjön egy nagyobb hibája, defektet kaspz, esetleg sérül az autó, akkor semmit nem ér a 190ezer. Ha teszem azt a havi 190-ből 40-et elszórakozol, marad 150, abból mondjuk havi kétszer teletankolod, tegyük fel max 70ezer, és a maradék 80at félrerakod FIXEN, hogy az autó fenntartására megy, amennyiben probléma van, műszakizni kell vinni, stb., akkor fenntartható.
ma 16:18
3/5 anonim válasza:
Szerintem simán megoldható, az én 2021-es Corollám kerül havi 130 ezerbe 3 év átlagában. Úgy, hogy évi 30 ezer km-t megyek, egy szerviz simán van 100-200 ezer, plusz még a biztosítás is 300 ezer. Nyilván amikor nincs nagyobb költség, akkor érdemes félrerakni a maradék pénzt a következő szervizre vagy a biztosításra. Ezeket az üzemanyag összegeket nem nagyon értem, én 20 ezerből teletankolom az enyémet, ugyanakkora a tankja, mint egy Yarisnak.
ma 16:52
4/5 anonim válasza:
Simán, ha nincs nagy baja egyszerre. Üzemanyag mindig a legdrágább, ha átlagos 1000km/hó mész, az 50.000 ft körül van egy hónapban, tegyük fel, hogy minden más jó rajta, akkor olyan 20-30 ezer ft lesz a többi költség(biztosítás, pálya matrica stb.), nagyon max. 100-ból is fenntartható. Persze ha kell egy motorfelújítás, akkor sok évre leosztva is kijön, csak egyszerre nagy költség lesz.
ma 17:21
5/5 anonim válasza:
Simán. Két autóm van és nem költök rájuk közel havi 400.000-et. (A teljes havi fizetésem van ekörül! Mielőtt valaki belém áll emiatt, nem, nem albérletben lakom.) Sőt ha az utóbbi éveket nézem, tankolás, olajcsere, biztosítás, adó, autópályamatrica, egyebek, amit költöttem. Közel nem ennyit.
Drága az autózás, de közel nem ennyire. 2,3 millió minden évben egy alap kisautóra akkor megy el rá, ha belenyúlsz valami szopórollerbe és/vagy saját költségen naponta ingázod át az országot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!