Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Maradtak még jobb gyorsulással...

Maradtak még jobb gyorsulással rendelkező szívódízelek?

Figyelt kérdés

SDI-ből még néha felbukkan egy jobb példány de a 18,5-19,5 másodperc gyorsulás 100-ra alkalmatlanná teszi városon kívüli használatra elvileg már ekkor csak úgy tudták hozni a kibocsátási normákat ha nagyon gyengék.

Szóval a kérdésem hogy létezhet még nem prémium német autón kivüli szívódízel autó manapság használható állapotban? (És ami ugye nem SDI mert az alkalmatlan már)

tegnap 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
30+ éves autókról beszélünk. Szerintem engedd el. Nyilván van, de ez ilyenkor már olyan, mint amikor Simsonokról beszélünk: biztos van gyári, de a valaha legyártott példányok 99.9%-a már rég a roncstelepen van, vagy ha megy is, akkor is szét van fosva a sok 16 éves hülyegyerek által. Gyári állapotú? Ja biztos van, az egész országban összesen vagy 10, amit nem adnak el. Ha netán mégis, akkor a ritkasága miatt annyiba kerül, amennyiért épeszű ember nem vesz ilyet, max fanatikus gyűjtők kiállításra.
tegnap 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
A turbó dízelek harmat gyengék. Ha ez nem tetszik, akkor lehet erősebb szívóbenzint vagy turbódízelt venni. Ezeknek is megvan az előnye és hátránya, mint a szívódízelnek a lassúság.
tegnap 13:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Már alig létezik szívódízel, ami megy is.
tegnap 14:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is ezt láttam csak SDI van de az alkalmatlan modern forgalomba
tegnap 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Köszi én jól el vagyok a szívó dizelemmel a mai forgalomban is, már 14 éve.

Annyi a titok, hogy nem kell hülyének lenni!

tegnap 15:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Én az SDI változatról beszéltem nem az összesről az emissziós okon nagyon gyengére lett tervezve
tegnap 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#5 Az "alkalmatlan" nyilván túlzás a kérdező részéről, de legyünk őszinték, ha kimegy az ember az autópályára és a gyorsítósáv végén még mindig csak 70-nél jár a szekér, akkor ott az erőhiány már nem csak a "nem kell hülyének lenni" téma része. Én is ezért cseréltem le elsősorban a 60LE-s F Astrámat. Néha már közveszélyesnek éreztem a jelenlétemet. Észre kell venni, hogy a forgalomban nem a gyorshajtás a veszélyes, hanem a sebességkülönbség. A sebességkülönbség pedig nem csak felfelé, hanem lefelé is érvényes. Ha a gyorshajtót lehülyézzük, mert a +40km/h veszélyes, hát a -40km/h is épp olyan veszélyes, tehát ennyi erővel ilyen autót hajtani is legalább akkora hülyeség, mint erős autóval menőzni és gyorsulgatni.
tegnap 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én autóm még lassabb mint az az F astra, mégsem okoz gondot az évi 20e km vele már 14 éve mint írtam.
tegnap 15:49
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Hát mondod ezt te, mert nem te érkezel mögötte 130-cal. Ez a baj amúgy sok sofőrrel, nagyon sokan hiszik azt, hogy a lassú tempó sok esetben ugyanolyan veszélyes. Városban is nagyon sűrűn látni ezt, hogy azt hiszik a lassabb haladás biztonságosabb és ezért nem veszik fel a ritmust, pedig egy gyorsabb ritmus sokkal biztonságosabb, mint amikor alacsonyabb, de összevissza sebességgel közlekednek az emberek. Ugyanez érvényes akkor is, amikor te 70-nel felröfögsz a dízellel a pályára, mögötted meg jönnek 130-cal. Ha te is csak városban lófrálsz, ott elhiszem, hogy nem okoz gondot, bár kétlem, hogy évi 20e városban jön össze.

A különbség csak annyi, hogy a gyorshajtó bármikor le tud lassítani, illetve a városban óvatoskodó bármikor fel tudja venni a ritmust. Te viszont nem tudsz gyorsabban menni, ha az olajkályhád nem képes rá.

A sebességkülönbség rossz. A lomha gyenge autó sebességkülönbséget eredményez. Tehát éppen annyira veszélyforrás, mint a gyorshajtás. Ha nem érted meg és nem fogod fel, akkor is.

tegnap 16:30
 10/10 anonim ***** válasza:

"nagyon sokan hiszik azt, hogy a lassú tempó sok esetben ugyanolyan veszélyes"

Akarom mondani, hogy a lassú tempó biztonságosabb, pedig sok esetben ugyanolyan veszélyes.

Pár szót kilopott valaki a mondatból. :D

tegnap 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!