Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudnék erről kezdő...

Hogy tudnék erről kezdő vezetőként leszokni?

Figyelt kérdés
20 éves srác vagyok. Elsőre meglett a kresz vizsgám is és a forgalmi vizsgám is. Dolgoztam, összeszedtem a pénzt és vettem magamnak egy autót. Már 3000 km-t levezettem azóta, de van egy nagyon rossz szokásom. Mivel dízel kocsin tanultam meg vezetni, most pedig benzines autóm van, eleinte sokszor hamarabb váltottam fel, mint kellett volna. Aztán mondták, hogy benzines autónál olyan 2500-nál érdemes váltani. Na igen, azóta így csinálom és minden szép és jó, viszont folyamatosan a fordulatszámmérőt figyelem. Emiatt már 1x majdnem balesetem is volt, mert nem vettem észre, hogy az előttem lévő autó kanyarodik be. Mindig lepillantok a fordulatszámmérőre váltásnál, hogy 2500-nál váltsak fel. Hogyan tudnék erről leszokni? Nem szeretnék így maradni, mert előbb utóbb baj lesz.
tegnap 12:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Fapados suzukimban még fordulatszámmérő sincs, így ilyen probléma fel se merül. Érezni és hallani kell, hogy a motor épp szenved és le akar fulladni vagy épp nagyon pörög és már rég fel vagy le kellene váltani. Nyilván minél nagyobb a rutin, annál jóbban érzi az ember egy idegen autón is, amit még soha nem vezetett. De saját megszokott autónál azért ennek viszonylag kevés idő után mennie kell.

Csak egy apró megjegyzés: ebből a szempontból nem igazán a km számít, mert településen kívül nagyon sokat lehet vezetni szinte nulla váltással.

tegnap 18:16
 12/12 anonim válasza:
46%

"Sosem fordulat alapján váltunk, hanem hang alapján"

"Hallod hogy már nagyon pörög"

Definiáld mit jelent a "nagyon pörög"...

Mert van amelyik 3-4 ezernél is üvölt. Ha nem siet az ember, csak a sebességtartás a cél akkor még a "nagyon pörgés" előtt elváltja, pálya gyorsítósávján meg a "nagyon-nagyon-nagyon pörög" is optimális váltás lehet.

tegnap 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!