Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezetőként 200 lóerős...

Kezdő vezetőként 200 lóerős autót vezetni nehezebb? Mire kell ügyelni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 8. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma (értsd 15-20 évnél nem matuzsálemebb) autóban ne kapcsold ki az ESP-t és az ASR-t, főleg hóban, nagyobb esőben! Egyébként sem kötelező padlógázzal közlekedni és kiforgatni a motort a teljesítménymaximumnak megfelelő fordulatig. Azaz a névlegesen 200 lóerős autóval is tudsz 60 lóerőt kihasználva autózni. Ha nem agyatlanul, nem digitális gázpedálkezeléssel vezetsz, hagy gond szerintem nem lehet. (Mielőtt szó éri a ház elejét, pont kerek 200Le-s, 300Nm-es 1,3 tonnás autóm van.)
2023. máj. 8. 21:57
 2/10 anonim válasza:
100%

Semmire sem kell "ügyelned". Az első percekben megtapasztalod a gyorsulást és az erejét. Annak megfelelően közlekedsz.

Ha szabálytalanul, gyorsan, kipörgetve...stb vezetsz akkor meg mindegy, úgyis összetöröd ha máshogy nem, akkor a kanyarban.

2023. máj. 8. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
1# audi TT mk2 2.0tfsi? 🙂
2023. máj. 8. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
mire ügyelj? Finoman nyomd a gázt, de azért haladj is. Ekkora erőhöz jó a fék is, és a kormánymű is. Nyugalom a legfontosabb. És ne akard megmutatni mit tud az autód..arra még ráérsz
2023. máj. 8. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Már miért lenne nehezebb? Legalább igazi művésznek kell lenni, hogy lefulladj vele, könnyebben előzöl, simábban átérsz a rövidebb zöldeken. Nincs a jogsidban teljesítménykorlátozás, a nagyobb teljesítmény csak egy nagyobb eszköz a kezedben, amit elvileg tudsz kezelni.
2023. máj. 8. 23:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehezebb. Nekem friss jogsisként csak egy 75 lóerős VW Polom volt, anyámét vezettem előtte ami 120 lóerős Mazda, meg a tanulókocsit ami egy Swift.

Kb 1,5 hónap vezetés (kb 2000km?) után apám egyik barátját hazavittem az akkori kocsijával ami egy 400 lóerős régebbi BMW M5. Semmi gond nem volt, nyilván kvára élveztem is. 1 évvel utána már nekem is 193 lovas régebbi BMW-m volt.

2023. máj. 9. 00:00
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a legfőbb az önuralom. Hogy ne csak arról szóljon a vezetési tudás, hogy mennyire tudod nyomni a gázt, hanem egyszerűen észnél kell lenni.

Mert általában a bátor sofőrök tudása azonnal elfogy amint többre lenne szükség mint a gáz taposása és egy egyszerű, mindennapi közlekedési szituációban is csődöt mondanak.

Előzésben egyrészt előnyös az erősebb autó, másrészt fel is bátorítja a sofőrt aki lehet elszámolja magát és a szembe jövőn vagy az árokban köt ki.

Erős kocsi ide vagy oda, a fizikát nem lehet meg_aszni.

2023. máj. 9. 01:14
 8/10 anonim ***** válasza:
#3, nem talált. Még csak nem is VW-konszernes autó.
2023. máj. 9. 08:30
 9/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell 0-24 padlózni és sose feledd, akár milyen autóban ülsz mindig lesz erősebb
2023. máj. 9. 09:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak kifejezetten rosszindulatú autótípusok. De azok nem csak az erejük miatt nehezen uralhatóak. Szóval nem önmagában a nagy lóerőtől függ a nehéz kezelhetőség. Pl. az első Clio V6, vagy a régi Porsche 911-ek hírhettek voltak.
2023. máj. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!