Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezetőként dízel után...

Kezdő vezetőként dízel után benzines?

Figyelt kérdés
2 napja van jogosítványom, elsőre átmentem. Dízelüzemű autón tanultam, viszont itthon egy régi Skoda Fabiánk van, benzines és szervo sincs benne. Ma először mentem vele, de sajnos többször lefulladtam elindulásnál, főleg emelkedőn! Milyen tippeket ajánlotok, hogy gyakorolhatnék hogy ezt kiküszöböljem?

nov. 28. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Úgy gyakorolhatsz ha többet vezetsz.

Tehát csak gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni

nov. 28. 14:32
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Meg kell szokni, nincs két egyforma autó, de alapvetően nincs nagy különbség. Ha tudod, hogy lefulladnál, adj egy kicsit nagyobb gázt.

Én a kézifékes elindulással szarakodtam sokáig, mire ma már simán megy.

nov. 28. 14:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez csak először furcsa. Ahogy telnek az évek, és üllsz egyik autóból a másikba, megfogod szokni a dízel és a benzin között a különbséget. De amúgy nagyon hamar rá lehet érezni, csak rá kell hangolódni az autóra, ennyi.

Én dízel autón tanultam és vizsgáztam, közbe pedig faternak a régi benzin/gázos 1.0 swiftjén tanulgattam mellette, és azt is használtam az első 2 évben, addig pizzafutárkodtam mellette főállásban. A céges autók is dízelek voltak.

Majd majdnem 2 év után megvettem a saját benzines swiftemet. Ez már 1.3-as volt. Ezt használtam 2 év 9 hónapig, majd vettem egy 1.6-os benzines toledot, amit szintén 2 év 9 hónapig használtam. Közben gyárba mentem dolgozni, nem vezettem más autót a sajátomon kívül. Elkezdtem a teherautós jogsit, akkor ültem megint hosszú idő után dízel autóban. Vettem egy dízel toyota kombit, a toledot odaadtam ocsémnek. Használtam 5 hónapig a toyotát, majd évelején vettem mellé egy kis 1.4-es benzines ford pumát. Úgy hogy most 2 autóm van. De mellette meg csinálom a busz jogsit, ami meg szintén dízel.

Megszokás kérdése. Mindig az megy könnyen, amihez hozzá vagy szokva. Ha folyamatosan üllsz egyikből a másikba, nagyon hamar megszokod. De ha most benzineset vezetsz és azt is veszel magadnak (azt javaslom, anyagi szempontból), akkor ha 5 év múlva veszel egy dízelt, akkor arra az első 1 hétben át fogsz szokni. Fordított esetben lehet 1-2 hónapba is beletelik.

nov. 28. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Megszokod. Nincs dízel meg benzines között akkora különbség szerintem, mint amennyire egy kopott kuplungot is szokni kell, hogy egészen máshol fog. Vagy amikor megpakolod a kisteherautót, és hiába dízel, azért nem fog csak kuplunggal elindulni, mint a személyautó, amiben egyedül ülsz.
tegnapelőtt 08:27
 5/5 anonim ***** válasza:
48%
Gyakorlás. El kell felejteni az oktatók baromságát a gáz nélküli elindulásról. Gázt kell adni és kész, hogy felvedd a forgalom ritmusát.
tegnapelőtt 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!