Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A6, 2.0 vagy 3.0 TDI?

Audi A6, 2.0 vagy 3.0 TDI?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy melyik motorral érné meg jobban használt A6-ost venni. Tudtommal a két legmegbízhatóbb motorról van szó, az ÖAMTC toplistáit évek óta vezeti. (Ausztriai vásárlásról van szó).

Na most 2.0 TDi, akár már Quattro 250 ezer kilométerrel és friss műszakival (sokkal sokkal szigorúbb mint a magyar) már 6-7 ezer eurótól kapható. Viszont ha gyakrabban kell szervizelni, vagy egyszerűen nem olyan megbízható mint a 3 ezres, ami 10-12 ezer körül mozog, akkor inkább az utóbbit választanám hisz ekkora kasztninál nyilván az élmény is jobb ekkora motor mellett, és a fogyasztáson sem látszik olyan durván mintha egy benzin motorról beszélnénk.

Durván havi 5-6 ezer kilométert megyek, tehát mindenképp dízel kell. Nem, nem vagyok hülye, jelenleg is benzinessel járok de üzemanyagár szempontból nem egy jó dolog. 2.7 kizárva, erről semmi jót nem hallottam.

ma 18:02
A kérdező szavazást indított:
2.0 TDI
3.0 TDI
2.0 Quattro
3.0 Quattro
3 szavazat
 1/3 dirtboy ***** válasza:

Audi A6-os 6-7 ezer euróért? Most nem az hogy zsebbe túrkáljak de ha csak annyi áll a rendelkezésre autóra akkor szerintem felejtsd el a 3.0-es motort.

A 3literes és 2literes motor közt szervízelés árában óriási különbség van.

Nem tudom melyik évjáratot nézted ki de a 2literes crtdi motorok nagyon megbízhatóak. Az enyém is mellesleg audi 2.0 crtdi.

Havi 5-6ezer km amúgy nagyon kevés egy hónapban. Nincs jelentős különbség benzin és diesel fogyasztást közt ennyi km esetében.

ma 19:24
 2/3 A kérdező kommentje:

A rendelkezésre álló összeg fele finanszírozással lenne megoldva tehát a felső határ valahol 10-15 között mozogna, tehát ez nem probléma. Viszont nyilván kevesebbet venne fel az ember ha a kisebb kétezres is tűrhető.

Mindenképp hosszú távra keresnék autót tehát nem egy kotla arab / albán eladótól vennék 400 ezres rozsdált bontószökevényt.

Úgy számoltam hogy számomra a havi 450-600 euró ami a biztosításra és a hitel törlesztésére menne megengedhető abban az esetben is ha valami szervizköltség merül fel, ezért szeretném tudni hogy melyik a "gazdaságosabb" ilyen téren, illetve jó lenne ha nem állna le alattam az autópályán.

ma 19:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Pontosítás: Tehát a lényeg, 3.0-est akkor vennék inkább ha a 2.0-es nagyon nem megbízható, vagy felesleges a kisebb motor ha gyakrabban kell rá költeni mint a nagyobbikra ritkábban
ma 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!