Milyen fordulaton használhatom tartósan a diesel autóm?
Figyelt kérdés
Nos, van egy 2.2 literes dízelem, amit alapvetően keveset használok, de mikor használom, akkor nagy utakat megyek vele. Ezen utakon sokat megyek német pályákon, 400-500kmet biztosan. Nos ott tartósan 160-al szoktam hajtani ahol lehet, efölé nem nagyon szoktam menni, mert nem szeretném széthajtani. 160-nál 6.ban 2900-at forog, ezzel a fordulattal lehet tartósan használni? Nem szeretném kínozni, de ha nem árt neki, akkor nem szívesen tüttyögök 130-al végig.jan. 28. 08:43
11/14 A kérdező kommentje:
Egyébként meglepően dinamikus az autó, 100-150 pár pillanat. Persze a váltó sokat lustít rajta sajnos… Mindenesetre ez a művelet nagyon nem esett neki jól, furcsa csúszó hangot produkált, mikor visszavettek és meghülyült, mint amikor megszámolja a fogaskerekeket. Szóval nem erőltetem. 216 ezer van a motorban, de baromi újszerű állapotban van. :)
jan. 28. 14:19
12/14 anonim válasza:
#11 Azt elhiszem! Én a kisebbik 163 lovas 2.0Hdi motorral hajtok 308-as Peugeotot már 80 ezer megtett közös km óta, de egy rossz szavam nem lehet rá. Igaz, nálam manuál 6-os a váltó. Elfogadhatóan megy, jól is fogyaszt. Soha rosszabb autóm ne legyen:)
Sok balesetmentes kilométert kívánok!:)
13/14 Morzsi007 válasza:
Ritkán használod a sport fokozatot, szegény nem tudja mit kezdjen vele, felejt. 😁 gondolom tovább engedné pörgetni a motort váltásnál, és nem vált vissza, csak mert hogy kevesebbet egyen.
14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon jó motor az is.:) Egyébként valaki van aki automatás? Néha kicsit mint ha rántana fel le váltásnál, de csak kicsiket. Lehet gyárilag sem volt jobb, hiszen nem egy ZF, meg hát nem is luxus minőség.:)
jan. 29. 08:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!