Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 5-ös Golf kombi 1,4 (80le) -...

5-ös Golf kombi 1,4 (80le) - 1,6 (102le) szívó benzines motorral mennyire számít lassúnak?

Figyelt kérdés
Igazából nyugis tempóval lenne használva.
tegnapelőtt 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó, nem egy erőgép, de közlekedni bőven elég.
tegnapelőtt 16:28
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

Ha már mindenképp kombi karosszéria, én az 1.6-os szívó motor alá nem adnék.

Nem rossz az 1.4, de a ferdehátú kasztnival is épp hogy elmegy, a kombi pedig 1300 kiló körül van. Egyébként fogyasztásban is ugyan ott van, ahol az 1.6

Hogy mi számít lassúnak, az egy sokrétű kérdés. A 90-es évek óta minden alsó-középkategóriás autó képes az autópályás tempóra, ettől fogva lassú autó nincs, maximum kevésbé rugalmas. Emiatt le leszek pontozva, már szinte érzem :D de nekem ez a véleményem.

tegnapelőtt 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindkét opcio lustának szamít manapság. Cserébe viszonylag kiszámíthatóak a költségei.
tegnapelőtt 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Az 1.4 lusta mint az állat, lehet vele közlekedni de nagyon gyenge, az 1.6 nem sokkal jobb, mindkét motor szar, eszik a trafókat, az 1.6 zabálja az olajat, vw-be dízel való. Ha nem kell dízel akkor ne VW-t vegyél, mellesleg az ötös golf rohad mint a tök. Nem ajánlom.
tegnap 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:

#4 Még mindig jobb választás a régi 8 szelepes motor, mint az FSI.

Az olajat sem fogyasztja, ha gyári minőségű és viszkozitású olajjal volt/van használva. Azért mégsem egy EcoTec motor :D

tegnap 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:

#5 persze hogy jobb, de létezik jobb motor és jobb autó is...

Az olajat viszont igen is fogyasztja, volt nekem is ilyen motorral szerelt autó, és itt is többször is volt róla szó.

Pláne hogy ezek már öreg autók, és hidd el hogy hajlamosak rá, így korosodva és 200ezer felett óhatatlanul eszik.

tegnap 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 egy bizonyos futás felett szerintem minden benzines autó fogyasztja az olajat minimálisan. Néhány deci olajfogyasztás még az új autóknál is előfordul
tegnap 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 ez úgy van ahogy mondod, de a 8 szelepes 1.6 Sr motor egy hírhedt olajzabálóvá válik 200ezer felett :)
tegnap 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 számításba veszem:)
tegnap 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!