5-ös Golf kombi 1,4 (80le) - 1,6 (102le) szívó benzines motorral mennyire számít lassúnak?
Kedves kérdező!
Ha már mindenképp kombi karosszéria, én az 1.6-os szívó motor alá nem adnék.
Nem rossz az 1.4, de a ferdehátú kasztnival is épp hogy elmegy, a kombi pedig 1300 kiló körül van. Egyébként fogyasztásban is ugyan ott van, ahol az 1.6
Hogy mi számít lassúnak, az egy sokrétű kérdés. A 90-es évek óta minden alsó-középkategóriás autó képes az autópályás tempóra, ettől fogva lassú autó nincs, maximum kevésbé rugalmas. Emiatt le leszek pontozva, már szinte érzem :D de nekem ez a véleményem.
#4 Még mindig jobb választás a régi 8 szelepes motor, mint az FSI.
Az olajat sem fogyasztja, ha gyári minőségű és viszkozitású olajjal volt/van használva. Azért mégsem egy EcoTec motor :D
#5 persze hogy jobb, de létezik jobb motor és jobb autó is...
Az olajat viszont igen is fogyasztja, volt nekem is ilyen motorral szerelt autó, és itt is többször is volt róla szó.
Pláne hogy ezek már öreg autók, és hidd el hogy hajlamosak rá, így korosodva és 200ezer felett óhatatlanul eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!