Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a kulonbseg a 66 kw (90...

Mi a kulonbseg a 66 kw (90 Le) es a 68 kW (92 Le) Suzuki Swift motorok kozott? (2005-2010-es tipus)

Figyelt kérdés
Egyszeruen barhogy keresem nem talalok valaszt ra sehol, ezert esetleg ha tudja valaki megoszthatna velem :D Ritkan latom a 66 kW-os verziot is, de a 68 kW a tobbseg.

jan. 25. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Létezik 66kw-os verzió, de az már az újabb kasztnis 1.2-es alapmotorja.

A régebbi (vasaló swiftekbe) pedig 1.3-mas volt a 68kw-os, 92 lóerős motor.

jan. 25. 19:54
 2/7 A kérdező kommentje:
A korabbi verzional is van ez a 66 kW-os az 1328 cm3 melle. Nekem is ez a tipus van, de nem ertem miben rejlik a kulonbseg...:D Forgalmiba is 66 kW szerepel.
jan. 25. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Tippre az a pár lóerő a környezetkímélő rendszerekben van, pl. katalizátor és társai visszafojtják annyira. Ez csak tipp. (Elküldés előtt rákérdeztem chatgpt-n és igazam volt, ecuban mókoltak annyit, hogy megfeleljen az euro 4-nek az erősebb, míg a gyengébb csak euro 3)
jan. 25. 20:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszi a segitseget!
jan. 25. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez tök logikátlan szerintem. Csak azért emelni egy picit a teljesítményen, hogy elektronikusan vissza tudják folytani a motort, így megfeleljen a kibocsátási normáknak? Vicc az egész.

Én úgy vagyok a dízelemmel, EGR-DPF off. Nekem ne folytsa vissza semmi. Menjen, ha odalépek neki :D

jan. 25. 20:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem volt mind a kettő.

Az első 2006-os volt, a másik 2014-es.

Ég és föld, de az első javára!!!

A 2014-es annyira buta és lomha a korábbihoz képest, hogy sírnivaló.

Elektromos gázpedálnak köszönhetően alig lehet vele gyorsítani, a fordulókör átmérője sokkal nagyobb(pedig egy kicsi autó) az elektronika túlzsúfolt és bonyolult, stb.

Elhiszem hogy takarékos, környezetkímélő és még egyéb mit tudom én mi van benne, de tényleg olyan, mintha visszafelé mennének a fejlesztések.

Ahogy szerettem az elsőt, olyan útálatos a második. Pedig a korábbiban 200ezer km.-t mentem, a fiatalabban pedig 50 ezer van.

Nem tetszik ez az irány.🤔

jan. 26. 23:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszt!

Igen az ujban valoban az 1242 cm3-es 90 loeros motor van, de nekem az 1328 cm3 regi kivitel (2005-2010) van 90 loerosben, mig a regiek altalaban 92 loerosek voltak.Kozben kicsit kutakodtam es allitolag a 4x4-ben es a Japanban gyartott darabokba tettek ezeket a motorokat. Elvileg Suzukk Swift "Speciel Edition" ami nekem van, de tippem sincs, hogy ez mit takarhat :D

jan. 30. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!