Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az autószerelő azt mondja...

Ha az autószerelő azt mondja egy "Gömbfej, és fél tengely" csere után keletkező recsegő hangra (kanyrodáskor), hogy az "Bal külső fél tengelycsukló" csinálja, és semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az mennyire igaz? (Suzuki Alto glx 1.1 2003)

Figyelt kérdés

Szóval nem lehet, hogy ahogy hozzányúlt az elejéhez, valamit rosszul rakott össze és ez okozott valami problémát, ami után jött ez a hang, és lehet hogy külön alkatrész, de egyébként ez a szerelés okozta az új hibát?

Közvetlenül amint elhoztam utána lett a hang 1-2 nappal, és mivel karácsony volt ezért nem vittem vissza azonnal.

Elvileg garanciát vállal minden szerelésre, 1 évet, és elég jó a forgalma, tehát nem gondolnám, hogy direkt rontaná el, hogy vissza vissza járjon az ember, de lehetséges, ilyen véletlen, vagy mit gondoltok? Miért utána jött ki ez a hang?

jan. 20. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, sosem lehet tudni. Az autón bármikor tönkre mehet valami és hát a pakliban abszolút benne van az is, hogy ez pont a szervizben, vagy közvetlen utána történik és ők nem tehetnek semmiről. Volt már hogy olajcsere után álltam ki és akkor tört el a rugó. Kellemetlen, de előfordul.

Hogy a te esetedben mi az igazság, azt viszont nyilván nem tudhatjuk, csak azt tudom mondani, hogy lehet véletlen, lehet nem.

jan. 20. 15:03
 2/4 Beviz Elek ***** válasza:

Nekem volt olyan hogy a 20+ éves autómmal gond nélkül közlekedtem, műszaki vizsgán pedig fékhatás mérésnél jól megrúgták a fékpedált és eldurrant a fém fékcső.

A szaki rohasztotta szét pár perc alatt? Nem hinném… Jobb lett volna ha vészhelyzrtben derül ki hogy egy nagy fékezésre eldurran? Nem hinném…

Lehet hogy a szerelőd valamit rosszul csinált, lehet hogy az alkatrész már a halálán volt és a szétszedés-összerakás megadta a kegyelemdöfést de az is lehet hogy teljesen véletlen az időzítés.

Ha tudod akkor csináld meg magadnak, ha nem értesz hozzá akkor pedig ne akard megtippelni hogy mi történhetett, ne másra akarj mutogatni. Rossz, csináltasd meg.

jan. 20. 15:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Torony csapágy jó?
jan. 20. 18:38
 4/4 A kérdező kommentje:

3-asnak:

Nem tudom, ennyire nem értek hozzá sajnos, miből lehet tudni? Erről nem beszéltem a szerelővel.

jan. 21. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!