Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a probléma az autóval?

Mi lehet a probléma az autóval?

Figyelt kérdés
Sziasztok, izzítógyertya problémára jelzett a kocsi, vittem is volna a szerelőhőz, de ma már odáig jutottam, hogy reggel 5 indításra indult be, rángat menet közbe, negyedikbe már nem tudtam váltani, és alig gyorsul, mintha mindig leakarna fulladni. A szerelő befecskendező bemérést javasolt, de szerintem a gyertyacsere/ izzítórelé megoldaná. Valakinek van tapasztalata?

jan. 20. 18:32
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha már jár a motor az izzítógyertya nem csinál semmit.
jan. 20. 19:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem izzitó gyertyára adja a hibát hanem azzal jelez hogy hiba van a motorban.

Ehhez semmi köze a gyertyának, sokall egyszerűbb először példáula nyomástartót kicserélni mert az is csinál ilyet ha rossz.

De persze lehet a szerelőnek is igaza.

jan. 21. 05:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Mondta a szerelő, hogy az izzitórelé szar, tehát azt mindenképp cserélni kell.
jan. 21. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a nehezen indulást a relé hibája simán megmagyarázza.

A menet közbeni nem gyorsulást, rángatást azt viszont inkább bekecskendezési probléma magyarázná.

jan. 21. 11:58
 5/7 A kérdező kommentje:

"Elvileg az izzítógyertya felelős motorjárás egyenetlenség kiküszöbölése.

Illetve a meghibásodott izzítógyertya miatt, a hengerben nem éri el a kívánt üzem közbeni programozott hőmérsékletet, akkor a motor teljesítménye gyengül"

Ezeket olvastam, akkor ez nem okozhatja a teljesítményvesztést és rángatást?

jan. 21. 14:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Mivel folyamatosan megy végbe egy hőfejlődéssel járó kémiai reakció a motorban, kövtve hiszem, hogy a felszabaduló hőmennyiség ne lenne elég a következő reakcióhoz. Már csak azért is mert ugye a motort folyamatosan hűteni kell, hogy ezen reakció miatt túl ne melegedjen.

Éppen ezért nem hinném, hogy az izzítógyertya folyamatos izzítása vagy épp nem izzítása bármikképp is hatással lenne üzem közben a motor járására. A befecskendezés kimaradása, nem megfelelőssége viszont igen.

jan. 21. 14:56
 7/7 anonim ***** válasza:

5. EZ egy nagyon nagy baromság.

De az izzító gyertyát te is letudod tesztelni , azt is hogy jó-e, meg azt hogy izzít-e.

jan. 21. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!