Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire vonatkozik az autó...

Mire vonatkozik az autó akkumulátor garancia?

Figyelt kérdés
Vettem 1,5 éve egy akkut amit most leteszteltem 2 különböző teszterrel úgy hogy kivettem az autóból és a 680Ah helyett 510-et tud teljesen feltöltve és a SOH 72-74%-on van. Milyen érték az ami garanciális cserére jogosít?

ma 11:11
 1/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
0%
Gyártója válogatja. Eredeti számlával vidd vissza oda, ahonnan vetted. Vesztenivalód nincs.
ma 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez még jó, betekeri a motort.
ma 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem max cellazárlatra, minden egyéb panasz alól biztos, hogy kihúzzák magukat, ráfogva, hogy az autó hibás. Sőt senki nem olvassa el a garanciafeltételeket, de beleköthetnek abba is, hogy nem szerelő rakta be. Mint ahogy az autórádióra is csak így van gari. Tudom, hogy nem teljesen jó hasonlat, de ezt is sokan nem tudják.
ma 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Elméletileg, az akkumulátor 100%-os töltöttségi állapotban 20%-nál nagyobb indítóáram veszteség már garanciális csereindok. De eddig még én sem vittem vissza akkumulátort, nem tudom hogy ez a gyakorlatban mennyire érvényesíthető.
ma 11:27
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

A probléma igazából hogyan jelentkezik nálad?

Csak azért kérdezem, mert én 2 literes dízelt indítok ilyen akksival.

[link]

Terhelésen mennyi a feszültség rajta?

Mert ez számít igazán!

ma 11:32
 6/7 A kérdező kommentje:
5. Barátom, nem az a kérdés hogy beindítja-e vagy sem, hanem az akkumulátor öregedése kb. olyan 3-4 éves akku szintjén van. Ezt mutatja a SOH érték. Ami a gyakorlatban annyit jelent, fél éven belül bármikor hirtelen behalhat egyik pillanatról a másikra. Előtte volt benne egy bosch és az 4,5 év után mutatta ezeket a paramétereket és 3 hónap múlva hirtelen be is halt. Az utolsó pillanatig berántotta a dízel autómat.
ma 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor azt csinálsz amit akarsz, pontozz le mindenkit.
ma 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!