Mire vonatkozik az autó akkumulátor garancia?
Figyelt kérdés
Vettem 1,5 éve egy akkut amit most leteszteltem 2 különböző teszterrel úgy hogy kivettem az autóból és a 680Ah helyett 510-et tud teljesen feltöltve és a SOH 72-74%-on van. Milyen érték az ami garanciális cserére jogosít?ma 11:11
1/7 Ékezetes billetyűzet válasza:
Gyártója válogatja. Eredeti számlával vidd vissza oda, ahonnan vetted. Vesztenivalód nincs.
3/7 anonim válasza:
Szerintem max cellazárlatra, minden egyéb panasz alól biztos, hogy kihúzzák magukat, ráfogva, hogy az autó hibás. Sőt senki nem olvassa el a garanciafeltételeket, de beleköthetnek abba is, hogy nem szerelő rakta be. Mint ahogy az autórádióra is csak így van gari. Tudom, hogy nem teljesen jó hasonlat, de ezt is sokan nem tudják.
4/7 anonim válasza:
Elméletileg, az akkumulátor 100%-os töltöttségi állapotban 20%-nál nagyobb indítóáram veszteség már garanciális csereindok. De eddig még én sem vittem vissza akkumulátort, nem tudom hogy ez a gyakorlatban mennyire érvényesíthető.
5/7 anonim válasza:
A probléma igazából hogyan jelentkezik nálad?
Csak azért kérdezem, mert én 2 literes dízelt indítok ilyen akksival.
Terhelésen mennyi a feszültség rajta?
Mert ez számít igazán!
6/7 A kérdező kommentje:
5. Barátom, nem az a kérdés hogy beindítja-e vagy sem, hanem az akkumulátor öregedése kb. olyan 3-4 éves akku szintjén van. Ezt mutatja a SOH érték. Ami a gyakorlatban annyit jelent, fél éven belül bármikor hirtelen behalhat egyik pillanatról a másikra. Előtte volt benne egy bosch és az 4,5 év után mutatta ezeket a paramétereket és 3 hónap múlva hirtelen be is halt. Az utolsó pillanatig berántotta a dízel autómat.
ma 11:57
7/7 anonim válasza:
Akkor azt csinálsz amit akarsz, pontozz le mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!