Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi valóságalapja lehet...

Mennyi valóságalapja lehet annak hogy egy 20-25+ éves dízel autóban csak 100-150 ezer km van?

Figyelt kérdés

Sokszor látok kifejezetten magas árban hirdetve állítólag megvigyázott figyelt darabokat stb, amit alig használtak. De ezek valósak vagy tekertek?

Elég nehéz elhinni hogy vki dizelt vett és alig használta, aztán sokszor a képek is hiányosak 2-3 limitált szögből alig látszik vmi és mi az hogy "garantált" km hogy lehet garantálni ami tekerhető?

jan. 18. 12:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha arányaiban nézzük, az enyémben se lesz sokkal több, ha még nálam lesz ilyen idősen.

Első tulaj vagyok, ráadásul egy biturbós dízelről van szó, nem valami kis mákdarálóról. Most lesz 7 éves és 60.000 km-nél tartok.

Az előzőbe 13 év alatt toltam bele 370.000 km-t, de akkor sokat ingáztam. Mostanra az megváltozott.

Ha megnézzük, rengeteg dízel autó van az utakon. És nem igaz az, hogy kivétel nélkül minddel területi képviselők autózzák át keresztben naponta oda-vissza az országot.

jan. 18. 15:45
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Sőt még olyan is, hogy 5 éves autóban van 150ezer. Van aki gyerekkorától kezdve olimpiára készül van aki pedig az iskolában sportolt utoljára.
jan. 18. 16:15
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Nyilván jóval kevesebb a valóban ilyen, mint a hirdetés.

De ehhez szerintem nem kell nagy ész kitalálni.

jan. 18. 22:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

21 éves autómban 160k km volt. 80%ban városból jött össze.

Nem mindenkinek élete a napi 200km ingázás, de szükségük van kocsira.

jan. 19. 11:06
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

ja, bocs, átugrottam hogy dízel :D

Szerintem ott is lehet esélye, németeknél, osztrákoknál kilehet fogni. Itthon azért nem nagyon, az ilyenek elkelnek családon belül

jan. 19. 11:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Ebben a korban szinte kizárt, hogy valós legyen az a futásteljesítmény. Ha mégis valós, akkor azt jellemzően városban használták, ami tudjuk hogy a dízel autók halála.. (Ha csak nem szívódízelről van szó). Én inkább vettem DRÁGÁBBAN 268 ezret futott Dízel opelt, mint olcsóbban egy elvileg "valós futásteljesítményű" 2.2 D-Cat Toyotát. Az autóm szerencsére DPF és kettőstömegű nélküli. A legjobb vétel volt számomra racionálisan, első autó szempontjból. Jellemzően a nehezen eladható autókat tekerik vissza, amelyeknek nincs presztízs értékük: dél-koreai, vagy olasz autókat. Ezzel próbálják kicsalni a tapasztalatlan autóvásárlóból azt az összeget, amivel nyereséges lehet az eladás.

A jó beltéri minőségű autókkal is vigyázni kell. Ilyen például az mk2 Focus. Keresztapám vett egy legalapabb 1.4 benzinest, valósnak gondolt 280 ezres futással. Ügyfélkapun lekértem és 16-ban tekerték vissza 430xx ezerről, 180 ezerre :)

Inkább legyen benne több kilométer, csak legyen őszinte az kiszemelt gépjármű:)

jan. 24. 10:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Én 15 eves dízelt vettem 115 000 km-rel. Annyira rendben volt kívülről-belülről is, hogy csak megvettem, pedíg elég szkeptikusan kezeltem a km dolgot.

Utána 5 ev alatt beleraktam 140 000 km-t, és semmi baja nem lett ezalatt. (nagyon gondos gazda vagyok, szóval a user hibak alapból kizarva) Utólag hajlok rá, hogy akár valós is lehetett.

jan. 24. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!