Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet nyirkos az autó...

Rsptke kérdése:

Mitől lehet nyirkos az autó belseje?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan problémám van a 2010es évjáratú Renault Megane-omnál, hogy most télen többször is azt vettem észre, hogy mikor beszállok akkor nyirkos az ülés. A hátsó ülésen konkrétan kisebb víz foltok is vannak. Az autó fedett helyen áll. Mitől lehet ez? Van, hogy egész héten nem is használom az autót és akkor is ez van.

jan. 18. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Sokat jársz rövid utakra, így a szellőzés még nem bírja kihajtani az autóból az általad kilélegzett vizet - mely a hideg hátsó ülésre kondenzálódik.
jan. 18. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Menet közben párásodik a szélvédő?

Lehet hogy nagyon párásodik esetleg a fűtőradiátor miatt, de onnan lenyomatod és másutt meg lecsapódik.

jan. 18. 13:01
 3/6 47. ***** válasza:
100%
Mielőtt a célhoz érsz 2-3 percre húzd le az ablakot, hogy kimenjen a párás levegő. Még párás időben is!
jan. 18. 13:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!! Most tettem bele egy párátlanítót, amit majd cserélgetek benne, de a biztonság kedvéért felhívom majd a szervízt is!
jan. 18. 13:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Helló!

Sedan, vagy ferdehátú karosszéria? Az öreg ferdehátú autók esetében jellemző adottság, hogy a tetőkárpit alá be tud folyni a víz, az hátsó szélvédő"spriccelőjének" eltömődése miatt. Ezt úgy veszed észre, hogy hátulról egy ponton megereszkedik a tetőkárpit és érezhetően nedves lesz. Emiatt is jellemző a párásodás a típus esetében. Találkoztam már ilyennel.

jan. 25. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:
5ös. Ferdehátú karosszériás. Ma takarítottam ki alaposan a kocsit. Sehol nem találtam beázás nyomkkat, sem a tetőkárpiton sem a padlón. A szervízben arról győzködnek hogy beázik a kocsi biztos.
jan. 26. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!