Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó,hogy végre legalizálták a...

Jó,hogy végre legalizálták a LED fényszórós átalakításokat?

Figyelt kérdés

[link]

Eddig is felesleges volt tiltani.

Sokaknak már évekkel ezelőtt kicseréltették ledesre.A halogén egy elavult technológia.

Látni is kell valamit sötétben.

jan. 3. 16:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#10 A szabálytalan dolgokba kötnek bele. Ha betartod a szabályokat, akkor majdnem minden tuning papírozható, kivéve ami közvetlenül negatívan befolyásolja a biztonságot, például első szélvédő sötétítés, lámpatest maszkolás, stb.
jan. 4. 05:33
 12/22 anonim ***** válasza:

Számomra semmi jelentősége nincs. Az egyik autóm adaptív xenonos, a másik led-mátrixos. Így nem érint a dolog. És a jövőben vásárolandó autóimmal sem terveztem visszatérni a sima halogénhez.

Ha normális ledat, normálisan rakják bele, azaz nem fog vakítani, akkor nem zavar, hogy más kicseréli.

jan. 4. 07:53
 13/22 anonim ***** válasza:
#9 Ja de Ledre eddig sem adták meg, lévén hogy mindegyiket csak offroad engedélyezték korábban.
jan. 4. 08:04
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
#13 Ez nem igaz, eddig is léteztek típusspecifikus átalakító készletek, vagy akár komplett lámpatestek, amikkel engedélyeztethető volt a LED. Csak ugye pont ez a bizonyíték rá, hogy a tuningjóskák nem foglalkoznak ilyenekkel, meg amúgy sincs rá pénzük. Ők 500 forintból akarnak mindent megoldani, aztán ha a gány fos megoldás megbukik a vizsgán, akkor jön a hiszti, hogy semmit sem engednek. De, engednek. MINDENT ENGEDNEK, ami nem befolyásolja a biztonságot, csak normálisan kell csinálni és engedélyeztetni kell. Jaaa, hogy erre már nincs pénz, mert az 500 forint után írni kell két nullát, de az 500 ezer forintos keretet kimerítette a béemvének csúfolt közveszélyes vashulladék, így a szabályos átalakításra már nincs zseton.
jan. 4. 10:42
 15/22 anonim ***** válasza:
41%
#14 Ahogy mondod átalakító készletek meg lámpatestek. De olyan hogy csak magát a halogén izzót kicserélted Ledre, olyan nem.
jan. 4. 10:48
 16/22 anonim ***** válasza:
41%

#13 Ja és tudod mi a legszebb az egészben? Az, hogy azt mondod nem engedtek semmit eddig, ami nem igaz. Ezzel szemben azt hiszed, hogy emiatt a szabály miatt mostantól engedni fogják, de hidd el, hogy nem. Szerinted a vizsgabiztosnak van ideje és kapacitása arra, hogy minden izzót egyesével kivegyen a helyéről és ellenőrizze őket? Főleg mikor egyes autóknál ki kell venni a lámpatestet a helyéről, vagy akár az egész lökhárítót levenni, hogy kivedd az izzót.

A kutya nem fog foglalkozni vele. Meglátják, hogy LED-es izzó és nincs az autó forgalmi adatlapjában feltüntetve (azaz nincs engedélyeztetve), már buktatják is meg. Hiába megy majd a hiszti, hogy "dehát a törvény...", nem fogja őket érdekelni.

Szóval új törvény ide vagy oda, a jövőben is csak a lepapírozott LED-ek fognak átmenni vizsgán. Annyi a segítség, hogy már nem kell átalakítókészlet, vagy új lámpatest, elég az izzó. De akkor is kelleni fog egy certifikált LED készlet, ami 40 ezer forinttól indul, egy NKH-s átalakítási engedély, ami 109 ezer forint és egy soron kívüli műszaki vizsga, aminek a hatósági ára a mostani emelés után 26700 forint.

Mi fog akkor változni?

Semmi!

jan. 4. 10:50
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
#15 Ezt nem is állította senki. A kérdés az volt, hogy lehetett-e legálisan LED-et használni gyárilag halogén izzós autóban. Te azt mondtad, hogy nem. De a válasz igen, csak az neked túl drága, ezért figyelmen kívül hagyod.
jan. 4. 10:53
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 Magyarországon a legtöbb embernek a Led átalakítás annyit tesz hogy a kotlájába beledob egy 2ezer Forintos Ebay Ledet aztán jónapot. Nagyon kevés az aki akár több százezer Forintért típusspecifikus komplett fényszórót vett.

Akkor félre értettük egymást, én csak a Led izzóra gondoltam hogy azt önmagában eddig sem lehetett lepapíroztatni. MErt itt GYK-n is olvastam már olyan kérdést hogy a legolcsóbb Temus vacakot akarta valaki beíratni mielőtt bele teszi a kotlájába.

jan. 4. 11:03
 19/22 anonim ***** válasza:
68%

#18 Persze, azt nyilván nem lehet. Mert ugye írtam korábban, hogy majdnem minden papírozható, KIVÉVE, ami befolyásolja a biztonságot. És a halogén lámpatestbe rakott temus LED ezt ki is meríti.

Én most csak azért mentem bele ebbe a témába ennyire, mert utálom, amikor valaki ilyet állít, hogy Magyarországon semmit sem lehet. Pedig a szabályok szinte semmit sem tiltanak, csak annyi az elvárás, hogy ne ölj meg vele senkit, illetve a hatóságokkal ellenőriztesd le, hogy nem ölsz meg vele senkit, ami szerintem egy totálisan reális elvárás.

Az már egy másik dolog, hogy nincs rá pénze az embernek, de aki szerint megéri mások biztonságával szórakozni csak azért, hogy a 14 éves nídforszpídes hülyegyerekek szemében menőbb legyen a kotlája, na azt az embert egy életre eltiltanám a jogosítványtól, meg adnék egy 1 évre szóló beutalót a pszichiátriát.

jan. 4. 11:11
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
#16: szarok én rá, hogy mennyi munka nekik. Ha a jogszabály szerint engedélyezett végre a legális LED, és én megveszem 40 ezerért, akkor nem fogok még külön kérni NKH-s átalakítási engedélyt, csak azért hogy működni tudjon ez a remek rendszer, amit Magyarországon műszaki vizsgáztatásnak hívnak. Mától legális, tehát bekaphatják.
jan. 4. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!