Az hogyan lehetséges, hogy az akkun keresztül mérve multiméterrel 13.3-4 körüli értéket mutat míg a szivargyújtón keresztül a kis kütyü 14-et mutat?
Eddig mindig egyforma értékeket mutatott mindkettő, azért kellett a szivargyújtós megoldás, hogy figyelemben tudjam tartani, volt rá példa, hogy sajnos rossz generátorral közlekedtem aztán emiatt ott maradtam valahol.
De most arra lettem figyelmes, hogy akksin keresztül 13.3-4 között ugrál fogyasztó nélkül, fogyasztóval 13.2 körül, de a szivargyújtós kütyü meg 14.0 illetve fogyasztókkal 13.9 et mutat, miért van ekkora eltérés két hely között? Illetve eddig miért volt jó mindkét helyen most meg itt is ott is mást mutat?
"Ennyi sok önfelkent villanyszerelőt. Megmagyarázzák, hogy feszültségesésből a végén majd több jön ki mint ami bemegy."
Amikor a generátor jár, akkor két fogyasztó van párhuzamosan kapcsolva a generátor kimeneteire. Az egyik az autó, a másik az aksi. Ha az aksival sorosan kapcsolódik az esetleges ellenállás a saru és a pólus között, akkor lehetséges, hogy az aksi pólusain kisebb a feszültség, mint az autón.
(Más kérdés, hogy ezt a feltételezést a kérdező mérései nem igazolták.)
11 mondjuk erre nem gondoltam, mert annyira konkrétan nem írta, hogy járó motornál méri.
Csak halvány utalás van erre a rossz generátor említésével.
#13:
Az írt értékekből egyértelmű, hogy járó motornál mérte.
Ideje leszállnod a magas lóról.
14 te ülsz magas lovon, csak nem vagy hozzászokva és láthatóan frusztrál, hogy szédülsz. Higgadj le.
Én beismertem, ha valamit figyelmen kívül hagytam, te meg tudálékoskodsz tovább, közben látszik hogy az 1000 forintosnál komolyabb műszert még katalógusban sem láttál. Olyannal nem vitázom tovább, aki egy homashitás szivagyújtó "indikátort" komolyan vesz, mert műszernek nevezni költői túlzás.
Komolyan akkor lehet az eredményeket venni, ha legalább ugyanazzal a műszerrel mérte volna a szivargyújtóban, mint a saruknál, illetve a pólusoknál.
Ha ezt sem vagy képes belátni, menthetetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!