Sérülésmentesen szét lehet valahogy húzni ezt a kipufogócsövet?
Szóval az autómon hátsó kipufogódobot cserélek. Ez lejött ahogy lejött, nem érdekel, úgyis kidobom, megy a helyére az új. Viszont nézegettem az előtte lévő csődarabot. Nincs kilyukadva, de már elég rozsdás. Az új nem horror árú, így arra gondoltam, hogy akkor már ebből is kapjon újat.
Na már most, ha nem muszáj, ezt azért nem dobnám a kukába, tartaléknak félretenném. De! Ez egy középső darab, a hátsó dob és a katalizátor között. A katalizátorral egybe hegesztve van a felxicső. Az illesztés: egymásba van tolva, bilinccsel rögzítve. A bilincset már levettem, csavarlazítóval jól befújkáltam. Próbáltam finoman aláfeszíteni, hátha megindul. Ütni, kalapálni csak finoman merem, mert a flexicső tart ellen, semmi más. Az meg nem lenne jó, ha szétszakadna katalizátorostól.
Még a melegítésre gondoltam, de úgy össze van rohadva, mintha oda lenne hegesztve. Sok esélyt nem adok neki.
Van valami más megoldás a roncsolásmentes széthúzásra? Bevághatom persze hosszában flexszel, akkor lejönne. Csak akkor a csövet is dobhatom ki. Bár ha nektek sincs más ötletetek, akkor végső soron ez lesz...
Ne kínlódj vele.
A katalizátorig cserélj ki mindent.
Amit tartaléknak félretennél, arra legkorábban vagy 10 év múlva lenne szükség, ha még tied az autó.
Igen, pont addig akarom cserélni. Állítólag az utángyártott csak 2-3 évet bír. Ezért sajnálnom a gyárit kidobni. Egyébként Bosalt vennék kompletten. De ha nem lesz más megoldás, akkor vágom. Köszi.
Itt egy kép, talán ezen jobban látszik a rendszer és hogy mit szeretnék. A pirossal jelzett résznél akarom szétbontani és onnantól mindent cserélnék hátrafelé.
Kb. semmi. Kalapálni lehet, hátha enged egy kicsit, de általában minimalista segít. Melegítés a legjobb ötlet, de ha nincs diszu, csak gázlámpa, hát akkor jó szórakozást, készülj egy órával és vagy 3 palackkal. Nagy fémdarab, szétáramlik a hő, nagyon sok idő annyira felmelegíteni, hogy valami hasznosat elérj vele.
Szerintem totál felesleges ezzel szarakodni, ha nem muszáj.
Nagyon elcsodálkoznék, ha egy dob nélküli cső kilyukadna, mert a víz nem áll meg benne.
Nem is azt írtam, hogy lyukas, vagy a lyukadás határán van. Hanem ha már úgyis hozzá kell nyúlni, akkor nem nézném tovább ahogy éktelenkedik. Főleg az új dobbal lenne nagy a kontraszt, meg az autó alja is szép, rozsdamentes állapotú. Továbbá ahogy írtam, nem egy hatalmas összeg az a csődarab.
Nyilván csak ezért én sem borítanám szét. De ha már így is úgy is belekezdek, akkor legyen ez is tökéletes!
Na, megvagyok vele. Végül úgy döntöttem, nem szopok vele. Hosszában egy vágás flexszel a toldásnál és kézzel máris simán lehúztam. Amin meglepődtem, hogy gyárilag semmilyen tömítő-ragasztő gebürcsöt nem használtak. Csak össze volt tolva, meg a bilincs.
Levéve a csövet, vannak rajta mélyebb rozsdarágások, de még messze nem volt lyukas. Ha nagyon akarom a vágásnál visszahegesztem, lecsiszolom. De ez már nagyon gány megoldás lenne... Kap szép újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!