Akkumulátor csere?
Sziasztok,
Skoda Roomster 1.2 CRTDI 2011
3 napig állt az autó hidegben (-6 fok), simán rámértem multiméterrel ma reggel és 11.92V-ot mértem. Ami elvileg kb azt jelenti, hogy 30-40%-os töltöttség lehet bár a varázsszem rajta azt mutatja, hogy jó (zöld)
Lidl töltővel a lakásban 1 órát töltött és azt írta fel van töltve. Multiméterrel rámérve 12.93V. Ha ilyen gyorsan feltöltött akkor azt jelenti, hogy vegyek másikat, mert már kb csak a felét tudhatja?
Típusa: TAB Magic (SMF, ME) 12V 66 Ah jobb + (5 éves)
Esélyes hogy az már a végét járja, bár lehet hoy 1 óra alatt feltöltött majdnem 13 voltra, de ezek a Lidl-s töltők baromi jók, csak én csepptöltéssel azért 24 órát rajta hagytam volna ami lehet jelzi hogy fel van töltve és nem tölti tovább de ha 2-3 órán belül csökken akkor visszaindul a töltés és visszatölti, ezt néha nem árt megtenni egy ilyen öreg akkunál főleg. Átlagban 4 évet bírnak az indító akkuk a többi idő az már csak ajándék.
Az a varázsszem az kb csak dísznek jó az akkukon azok csak akkor váltanak át ha az akku már teljesen halott.
Az esetedben az is belejátszhatott, hogy egy "fagyasztott" aksiból próbáltál delejt kinyerni.
Aztán amikor a fűtött lakásban felmelegedett, akkor hajlandó volt a névleges kapacitása közelében dolgozni.
Mindazonáltal egy 5 éves aksinál nem lenne meglepő, ha egy szép napon letérdelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!