Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkumulátor csere?

Akkumulátor csere?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Skoda Roomster 1.2 CRTDI 2011

3 napig állt az autó hidegben (-6 fok), simán rámértem multiméterrel ma reggel és 11.92V-ot mértem. Ami elvileg kb azt jelenti, hogy 30-40%-os töltöttség lehet bár a varázsszem rajta azt mutatja, hogy jó (zöld)

Lidl töltővel a lakásban 1 órát töltött és azt írta fel van töltve. Multiméterrel rámérve 12.93V. Ha ilyen gyorsan feltöltött akkor azt jelenti, hogy vegyek másikat, mert már kb csak a felét tudhatja?

Típusa: TAB Magic (SMF, ME) 12V 66 Ah jobb + (5 éves)

jan. 1. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Esélyes hogy az már a végét járja, bár lehet hoy 1 óra alatt feltöltött majdnem 13 voltra, de ezek a Lidl-s töltők baromi jók, csak én csepptöltéssel azért 24 órát rajta hagytam volna ami lehet jelzi hogy fel van töltve és nem tölti tovább de ha 2-3 órán belül csökken akkor visszaindul a töltés és visszatölti, ezt néha nem árt megtenni egy ilyen öreg akkunál főleg. Átlagban 4 évet bírnak az indító akkuk a többi idő az már csak ajándék.

Az a varázsszem az kb csak dísznek jó az akkukon azok csak akkor váltanak át ha az akku már teljesen halott.

jan. 1. 13:21
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Az esetedben az is belejátszhatott, hogy egy "fagyasztott" aksiból próbáltál delejt kinyerni.

Aztán amikor a fűtött lakásban felmelegedett, akkor hajlandó volt a névleges kapacitása közelében dolgozni.

Mindazonáltal egy 5 éves aksinál nem lenne meglepő, ha egy szép napon letérdelne.

jan. 1. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha feltöltés után pár nappal terheletlenül megint 12 V alá esik, akkor igen. Már nem az igazi.
jan. 1. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül rossz az. Lehet hogy csak erős a töltő, ezért gyorsan tölti. Tesztelni kell és méregetni, hogy mennyit veszít töltöttségből.
jan. 1. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!